Când se termină vara. Prognoza meteo pe 3 luni: cât de cald va fi în septembrie, unde plouă şi cât ne mai chinuie seceta

duminică, 5 iulie 2015

 

Următoarele trei luni vin cu vreme caldă, ploi puţine şi cu secetă prelungită. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a estimat cum va fi vremea în următoarele trei luni: iulie, august şi septembrie

Prognoza meteo: vremea în luna iulie 2015

Luna iulie nu se dezminte. Temperaturile medii lunare, în luna lui Cuptor, cea mai călduroasă, vor depăşi normele climatologice normale pentru această perioadă. Dacă media multianulă pentru luna iulie este de 20,2 grade Celsius, în sud, sud-est şi vest vom avea o medie lunară de 22-24 de grade Celsius. Mai mult, local în sud şi sud-est, va fi o medie chiar de 26 de grade Celsius. Şi în centru şi nord va fi depăşită media multianală. Dacă normalul perioadei dă o media lunară multianuală în centrul şi nordul ţării cuprinsă între 16 şi 18 grade Celsius, în iulie 2015 va fi cuprinsă între 20 şi 22 de grade Celsius. Precipitaţiile vor fi destul de puţine. Media multianuală este de 77 l/mp, dar în luna iulie vom avea medii cuprinse între 20 şi 60 l/mp, în funcţie de zone.

Prognoza meteo: vremea în luna august 2015

În august, vremea toridă se mai temperează. În nord şi în centru, temperaturile vor fi aproximativ în normalul perioadei, de 19 grade Celsius, însă, în restul ţării vor continuă să depăşească normele. În vest, sud-vest şi est, media lunară în august va fi de 22 de grade Celsius, iar în sud şi sud-est de 24 de grade Celsius. Media multianuală a precipitaţiilor este de 64 l/mp, însă în august, media precipitaţiilor între 20 şi 40 de l/mp în vest, sud şi est şi normală în centru în nord.

 Prognoza meteo: vremea în luna septembrie 2015

Veşti bune pentru românii care îşi programează concediul în luna septembrie. Începutul de toamnă vine cu vreme caldă. Conform, ANM media multianulă de 14 grade Celsius va fi doar în nord. În restul ţării, media în septembrie va fi cuprinsă între 16 şi 18 grade Celsius. Luna septembrie nu este caracterizată, potrivit mediei multianuale, ca o lună ploioasă, media fiind de 55 l/mp şi cu toate acestea, precipitaţiile vor fi deficitare şi în această lună în sud, vest şi est.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe