VIDEO Documentar: Râmnicu Vâlcea - Orasul Hackerilor

luni, 22 iunie 2015
”Numele meu este Iceman și am început să sparg conturi pe internet în 1998. La vremea respectivă, cea mai utilizată parolă era 123456. Internetul a fost cel mai bun prieten pe care l-am avut. (…) Am spart conturile unor membri ai familiei Bush, contul lui Hilary Clinton, am intrat pe multe conturi ale familiei Rockefeller”, declară Iceman, unul dintre primii hackeri români.​Documentarul prezintă povestea hackerilor români din Râmnicu Vâlcea, în urma căreia orașul a fost supranumit Orașul Hackerilor, conform devour.com.”Este complicat să spunem cum a început totul. Unii hackeri încep prin a avea o viață normală, merg la muncă, dar apoi aleg o altă cale către succes și încep să comită astfel de acte criminale”, declară un ofițer al poliției române care se ocupă de crimele cibernetice.

”România s-a remarcat, pe bună dreptate, prin faptul că există mulți oameni cu bune abilități de operare a calculatorului, dar care au ales să comită infracțiuni”, declară Kevin Haley, expert Norton Security.

”Mai mult de 80% dintre serverele și site-urile din toată lumea sunt vulnerabile. Este numai o chestiune de timp până vor fi sparte”, a spus Tinkode, primul ”cel mai căutat hacker român”. Acesta a fost arestat în 2012 și eliberat din motive necunoscute, la numai 3 luni după arest.

Documentarul a fost postat pe canalul de youtube Norton în data de 17 iunie și a înregistrat deja peste 50 de mii de vizualizări. (hotnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe