Nişte curve

duminică, 14 iunie 2015

Când ministrul Rus spune „foarte direct” că „nevestele românilor din străinătate, rămase acasă, se fac curve şi copiii golani” este doar prost.

Dacă aş spune despre Ioan Rus că este un ardelean prost, aş comite o generalizare jignitoare la adresa ardelenilor. M-am născut şi am trăit în primii 18 ani din viaţă în Ardeal: am văzut şi ardeleni proşti, şi ardeleni deştepţi, şi ticăloşi, şi oameni buni să-i pui pe rană. Ca peste tot.

Când ministrul Rus spune „foarte direct” că „nevestele românilor din străinătate, rămase acasă, se fac curve şi copiii golani” este doar prost. Generalizarea aceasta este atât de evident stupidă, încât orice încercare de a-i explica emitentului ce grozăvie a scos pe gură devine inutilă. Că a doua zi Ioan Rus şi-a cerut scuze „dacă prin formula aleasă a jignit pe cineva” vine ca o confirmare a puţinătăţii mintale a acestui ministru. Cum adică „dacă”?! Nu e evidentă jignirea? Cum trebuie să se fi simţit, auzind asta, milioanele de români, bărbaţi şi femei, alungaţi din ţara lor de guverne incompetente şi de politicieni corupţi şi iresponsabili?!

Nu e prima dată când sub chipul său de ardelean serios, care rosteşte apăsat cuvintele, părând că le şi gândeşte în prealabil, dl. Rus spune enormităţi. Îmi amintesc că, imediat după ce Victor Ponta a fost prins că a plagiat, Ion Rus i-a găsit circumstanţe atenuante: „De la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat”.

Curat meşteşug de tâmpenie! O zicere ca asta te blochează. Nu ai cum să-l contrazici, prostia pură anihilează orice polemică.

Culmea e că, în cazul românilor din străinătate, ministrul încerca să-i convingă pe aceştia să vină acasă ca să muncească pe şantierele promise de Guvern.

După ce le-a făcut copiii golani şi soţiile curve, sunt convins că românii din străinătate vor răspunde cu mare încântare chemării ministrului. Cât despre obsesia d-lui Rus faţă de „curve”, ea are o istorie veche: las la o parte confesiunile de alcov din PSD, mă rezum doar la partea politică. Colegii săi de partid ştiu că în şedinţe analiza politică a lui Ioan Rus s-a rezumat ani de zile la apoftegma „Trebuie să separăm bărbaţii de curve”. Gigantică maximă! Pe vremuri îi era adresată lui Adrian Năstase. Ea presupunea că bărbaţii îşi asumă faptele şi greşelile lor, curvele se pitesc după partid şi după votul colegilor.

Iar pentru dl. Rus, mai pe ardeleneşte: bărbaţii îşi dau demisia când, de pildă, jignesc milioane de români, curvele rămân la ocupaţia lor de bază în marele bordel care a ajuns Palatul Victoria.

Florin Negruțoiu – gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe