Teodor Trancă, fostul prim-procuror al județului Vâlcea, CONDAMNAT la doi ani de închisoare pentru CORUPȚIE!

miercuri, 10 iunie 2015

Consilierul județean Teodor Trancă – fost prim-procuror al judeţului Vâlcea a fost condamnat marți, 9 iunie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.Acesta a fost trimis în judecată în anul 2011, fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă în formă continuată.

Teodor Trancă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În același dosar, omul de afaceri vâlcean Ovidiu Ciogescu a primit 2 ani cu suspendare și Ramona Elena Păuna a fost achitată.

Prezentăm hotărârea de pe portalul instanțelor de judecată: „Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale nr.233 din 6 decembrie 2013 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pe care o desfiinţează, în parte, şi rejudecând: Condamnă pe inculpaţii:

1.Trancă Teodor, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, prev. şi ped. de art.257 Cod penal anterior rap. la art.5, art.6, art.7 alin.3 din Legea nr.78/2000 cu aplic. disp.art.41 alin.2 Cod penal anterior şi cu aplic. art. 5 Cod penal. În baza art. 65 Cod penal cu referire la art. 66 Cod penal anterior, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior, pe o durată de 2 ani de la executarea pedepsei principale. În baza art. 71 alin. 2 din Codul penal anterior, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b şi c Cod penal anterior pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 din Codul penal anterior raportat la art. 82 din Codul penal anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani închisoare pe un termen de încercare de 4 ani, care se socoteşte de la data rămânerii definitive a hotărârii. Face aplicarea art. 71 alin. 5 din Codul penal anterior. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 din Codul penal anterior.

2.Ciogescu Ovidiu Eugen, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată, prev. şi ped. de art.6 ind.1 din Legea nr.78/2000 cu aplic. disp.art.41 alin.2 Cod penal anterior şi art. 5 Cod penal. În baza art. 65 Cod penal cu referire la art. 66 Cod penal anterior, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal anterior, pe o durată de 2 ani de la executarea pedepsei principale. În baza art. 71 alin. 2 din Codul penal anterior, interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal anterior pe durata executării pedepsei principale. În baza art. 81 din Codul penal anterior raportat la art. 82 din Codul penal anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei de 2 ani închisoare pe un termen de încercare de 4 ani, care se socoteşte de la data rămânerii definitive a hotărârii. Face aplicarea art. 71 alin. 5 din Codul penal anterior. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 din Codul penal anterior. Constată că inculpatul Ciogescu Ovidiu Eugen este deţinut în altă cauză. II.

În baza art. 257 alin. 2 din Codul penal anterior rap. la art. 256 alin. 2 din Codul penal anterior, dispune obligarea inculpatului Trancă Teodor la plata către stat a sumei de 8.794,37 lei, reprezentând contravaloarea materialelor şi la plata sumei de 2.494,16 lei, reprezentând contravaloarea manoperei. În baza art. 257 alin. 2 din Codul penal anterior rap. la art. 256 alin. 2 din Codul penal anterior, dispune confiscarea specială, de la inculpatul Trancă Teodor, a următoarelor bunuri electrocasnice: televizor LCD marca Toshiba 32 C 3005, Staţie Tefal(fier de călcat) GV 5120, aspirator marca Philips FC 9170/1, frigider cu 2 uşi marca Zanussi ZRT 628Wşi reciver 61 Harman Kardon AVR 135.

Menţine sechestrul asigurător dispus prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteştii nr. 141/P/2010 din 02 decembrie 2010 asupra bunurilor mobile/imobile ale inculpatului Trancă Teodor, până la concurenţa sumei de 11.288,53 lei.

Dispune ridicarea sechestrului asigurător dispus prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti nr. 141/P/2010 din 02 decembrie 2010 asupra bunurilor mobile/imobile ale inculpatului Ciogescu Ovidiu Eugen.

Dispune restituirea sumei de 19.279,18 lei, consemnată la CEC Bank SA – Sucursala Râmnicu Vâlcea, la data de 03 decembrie 2010, pe numele inculpatului Ciogescu Ovidiu Eugen, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – ST Piteşti, conform recipisei de consemnare nr. 518062/1 din 03.12.2010 şi chitanţei nr. 2814009/1 din 03.12.2010.

III. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, cu privire la inculpata Păuna Elena Ramona.

IV. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Trancă Teodor, Păuna Elena Ramona şi Ciogescu Ovidiu Eugen împotriva sentinţei penale nr.233 din 6 decembrie 2013 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie.

V. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti rămân în sarcina statului. Obligă pe inculpaţii Trancă Teodor şi Ciogescu Ovidiu Eugen să plătească către stat suma de câte 10.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi al judecăţii. Obligă apelanta intimată inculpată Păuna Elena Ramona la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat, ocazionate de soluţionarea apelului. Onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi,până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 100 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09 iunie 2015”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe