Șpârle și șopârle, 08.06.2015

luni, 8 iunie 2015

• Situaţie tragi-comică s-a înregistrat săptămâna trecută pe site-ul oficial al Primăriei Râmnicului. Imediat după şedinţa Consiliului Local de marţi, administratorul site-ului a schimbat poza de la categoria „Primar” cu faţa primarului interimar (de atunci!) Eduard Vîrlan, pentru ca numai după două zile, după ce a aflat că prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în contencios administrativ deciziile Consiliului Local, acelaşi administrator de site a purces la o „rocadă”: poza lui Ion Gigi Matei i-a luat locul pozei lui Eduard Vîrlan. Suntem siguri că administratorul site-ului va avea de mult lucru şi în această săptămână, când sunt aşteptate alte şedinţe ale Consiliului Local de schimbare a conducerii Primăriei Râmnicului....

• În perioada 27 februarie - 9 martie 2015, o echipă de la Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat un control la fostul Partid Democrat Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea, condus atunci doar de „neţesutul” Romulus Bulacu. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Democrat Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea au totalizat 86.063 lei și au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 53.954 lei, din donații în sumă de 29.408 lei și din alte surse de venit în sumă de 2.700 lei. Totuşi, nu au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare cu privire la finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

• Dacă data trecută am scris despre veniturile nesimţite ale „piticului atomic” Gheorghe Ioniţă, astăzi ne oprim atenţia asupra unui alt consilier local - Vasile Cocoş -, care este şi viceprimar (încă) al Râmnicului. Acesta este un adevărat colecţionar de averi imobiliare, întrucât deţine 10 (zece) terenuri în patru localităţi: Pietrari - trei, Tomşani - cinci, Vlădeşti - unul, Costeşti - unul. Însă, adevăratul imperiu imobiliar al lui Cocoş este în domeniul locuinţelor: două apartamente în Bucureşti, un apartament în Râmnicu Vâlcea, trei case în Pietrari, patru case în Tomşani, plus o casă în Vlădeşti. Suprafaţa totală a clădirilor depăşeşte 865 mp şi este cam mult pentru o persoană ce se pretinde social-democrată. La toate acestea mai adăugăm conturi bancare de 3,3 miliarde de lei vechi, acţiuni de 350 milioane de lei vechi, bijuterii de 5.000 euro, plus venituri în 2014 de peste 1,5 miliarde de lei vechi (de la Arta Populară, CECCAR Bucureşti, UCECOM, CAR Carpaţi IFN, RAJDP Vâlcea, ETA, Primăria Râmnicului, Topanel Production, Birou expertiză contabilă, etc.)

  • Bogdan Stănescu, adminis­tra­to­rul special al Oltchim, este pro­punerea statului ro­mân pentru un loc în con­siliul de ad­mi­nis­traţie al Rom­pe­trol Ra­finare, operatorul celei mai mari răfinării din România, după ce Bogdan Badea a renunţat la această funcţie pentru un fotoliu în con­siliul de supra­ve­ghere al Petrom, sin­gurul producător de petrol şi gaze. Propunerea va fi analizată în adu­na­rea generală a acţio­na­ri­lor Rom­pe­trol Ra­fi­na­re care va avea loc la finalul săp­tămânii viitoare, pe 12 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe