|sâmbătă, aprilie 21, 2018
  • Follow Us!

Liberalii lui Buican își asumă la modul NESIMȚIT realizările fostului președinte de la CJ Vâlcea, Ion Cîlea 

buican

Liberalii lui Buican își asumă la modul NESIMȚIT realizările fostului președinte de la CJ Vâlcea, Ion Cîlea

În ediţia de joi, 4 iunie 2015, a unui prestigios cotidian vâlcean suntem informaţi că judeţul nostru, prin entitatea sa conducătoare, respectiv Consiliul Judeţean Vâlcea, a reuşit atragerea a 18,5 milioane de euro, o sumă care depăşeşte fondurile europene absorbite în intreg anul 2014, care s-au cifrat la 17,54 milioane euro. Informaţia este pusă la dispoziţia publicului de actualul Preşedinte Interimar al Consiliului Judeţean, d-l Gheorghe Păsat.
Pentru un judeţ care tinde să se dezvolte într-un ritm alert, această informaţie nu ne poate decât bucura, dar suntem surprinşi că în material nu a fost inserat şi numele celui care a pus pe picioare, împreună cu echipa de specialişti din Consiliul Judeţean, aceste proiecte.
Numele acestei persoane este Ion Cîlea, fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, omul care si-a pus pe planul doi propria sănătate, pentru a dezvolta acest judeţ. În timpul vieţii fostului preşedinte, onoraţii colegi de partid (PNL) ai d-lui Gheorghe Păsat criticau viziunea de dezvoltare a judeţului practicată de d-l Preşedinte Ion Cîlea şi nu “cunoşteau” nicio cifră din fondurile europene atrase. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PNL, d-l Cristian Buican este campion la articole de presă în care critică lipsa atragerii fondurilor europene de către fostul Preşedinte d-l Ion Cîlea. Asta până în momentul în care la cârma Consiliului Judeţean Vâlcea s-a instalat un coleg de partid al d-lui Buican. In mod surprinzător, cuantumul fondurilor europene atrase de judeţul nostru, prin proiecte susţinute şi lansate de fostul Preşedinte d-l Ion Cilea, începe să fie cunoscut şi de d-l Buican şi colegii domniei sale de partid, dar aceste fonduri sunt “contabilizate” acum în dreptul d-lui Gheorghe Păsat, actualul Preşedinte Interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea.
Elegant şi omenesc ar fi să recunoaştem meritele celui care a susţinut şi promovat aceste proiecte cu care acum ne mândrim. Nu pentru gloria postumă a d-lui Preşedinte Ion Cîlea, ci pentru o corectă informare a populaţiei judeţului nostru.

Purtător de cuvânt al PSD Vâlcea,
Adrian Buşu

Leave a Response