Prefectul Cornoiu îl repune în funcția de primar interimar pe Gigi Matei. Liberalii amenință cu plângeri penale!

joi, 4 iunie 2015

Prefectul Cornoiu îl repune în funcția de primar interimar pe Gigi Matei. Liberalii amenință cu plângeri penale!

Prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în instanța de contencios administrativ hotărârile luate de Consiliul Local al Râmniculu referitoare la retragerea atribuțiilor de primar interimar pesedistului Gigi Matei. Liberalii au creat o nouă majoritate la CL și au decis ca atribuțiile de primar să fie preluate de viceprimarul Eduard Vârlan. În aceeași ședință s-a mai hotărât alegerea unui nou viceprimar: consilierul local independent Iulian Voicu. Având în vedere că juriștii Instituției Prefectului au depus deja în instanță actele, Ion Gigi Matei revine viceprimar cu atribuții de primar interimar.
Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat cu o zi înainte de acțiunea prefectului: „Sper ca de această dată, Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea să nu se implice politic, prin atacarea în contencios administrativ a hotărârii de Consiliu Local prin care a fost schimbat Ion Gigi Matei din funcţia de primar interimar, deoarece chiar în legea de funcţionare a acestei importante instituţii judeţene se specifică, foarte clar, că ei sunt apolitici. Principiul democratic al majorităţii, cu respectarea prevederilor legale, ar trebui să troneze şi în acest caz, chiar dacă unora dintre PSD-işti nu le convine. Nici mie nu îmi convine cum conduce Guvernul Ponta România, dar atâta timp cât au majoritate în Parlament nu avem cum să îi schimbăm. Asta este viaţa! Oricum cetăţenii Râmnicului se săturaseră de haosul, aroganţa şi dezinteresul reprezentanţilor PSD şi îl vor ţine minte pe Matei ca cel mai slab primar al municipiului!”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, care spune acum că va depune plângeri penale împotriva prefectului și juriștilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Prefectul Cornoiu îl repune în funcția de primar interimar pe Gigi Matei. Liberalii amenință cu plângeri penale!”

  1. Liberalii mai bine ar ameninta cu autodenunturi pentru trafic de influenta!Ca asta fac pe la CET,spital,etc A-propos,vor fi "concursurile"de directori pe la institutiile astea.Se stie cine va castiga,ramane de vazut metoda...

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe