În perioada 20 iulie - 4 septembrie 2009, SC Minet SA, firma familiei consilierului judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte Romulus Bulacu (consilier judeţean PDL la acea vreme, actualmente în PNL), a livrat către RAJDP Vâlcea geocompozit şi terasin în valoare de 109.826,41 lei. Pentru că nu şi-a încasat banii imediat, societatea a acţionat în instanţă regia de drumuri şi poduri din subordinea Consiliului Judeţean . Preşedintele de şedinţă Mihaela Cazangiu (sentinţa nr. 358 din 17 februarie 2010, dosar 381/90/2010) i-a admis SC Minet SA cererea pentru somarea RAJDP să achite suma. Ulterior, Preşedintele de şedinţă Dana Vişoiu (sentinţa nr. 932 din 13 mai 2010, dosar 1169/90/2010), din cadrul aceleiaşi instanţe, admite cererea formulată de RAJDP pentru anularea sentinţei anterioare “în sensul obligării debitoarei la plata către creditoare a sumei de 69.826,41 lei, acesta fiind debitul cu care figurează în evidenţa contabilă a societăţii, debit RECUNOSCUT de creditoare prin întâmpinare”. Deci rămăseseră de încasat numai aproximativ 700 de milioane de lei vechi, restul de 40.000 fiind deja achitat pe 03.03.2010, acţiunea Minet fiind introdusă în 26.01.2010.

Coordonarea activităţii RAJDP, în fişa postului

Cu alte cuvinte, societatea Minet SA, la care Romulus Bulacu era asociat cu soţia sa, încasase de la RAJDP, societate în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, 400 de milioane de lei vechi. Trebuie precizat că în momentul respectiv, conform protocolului de alianţă dintre PSD şi PDL, Romulus Bulacu deţinea funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. În aceeaşi perioadă, aşa cum a consemnat şi presa vremii, RAJDP s-a aflat sub coordonarea aceluiaşi vice, conform atribuţiilor negociate cu conducerea PSD a CJ Vâlcea. În acest context, Romulus Bulacu este suspect de comiterea unei infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, şi se încadrează cel puţin în prevederile articolului 253 indice 1 Cod Penal, care priveşte conflictul de interese.

Conflictul de interese, potrivit Art. 253 indice 1 din Codul penal

“Nu mi-am dat seama prea bine, am fost şi naiv, dar nu mai puteam face nimic. Era un contract comercial. În linia asta nouă de la Minet, care produce geotextile, geosintetice, am băgat trei milioane de euro, pentru care şi acum plătesc la bănci. M-am inspirat din Germania. Consider că nu am făcut nimic ilegal şi nu mi se poate reproşa nimic!” - Romulus Bulacu, vicepreşedite CJ Vâlcea.

“Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.
- Cod penal actualizat prin Legea nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006”.

A recunoscut că a făcut afaceri şi cu CET Govora

La vremea respectivă, Romulus Bulacu a negat cu vehemenţă acuzaţiile. Ba, s-a arătat şi indignat de interesul presei pentru afacerile firmei sale de familie şi a acuzat interese politice ascunse în spatele atacurilor. “RAJDP, conform caietului de sarcini, avea nevoie de aceste produse pentru a face lucrarea. A cerut trei oferte, iar la Minet a găsit cele mai ieftine şi de calitate produse. În februarie 2010, erau în incapacitate de plată. S-au dus ăia de la RAJDP, fără să-mi spună, şi au cerut marfă de la ai mei, de la Minet. Apoi, mai târziu, ai mei m-au rugat să îi ajut să-şi recupereze banii, un miliard. Nu mi-am dat seama prea bine, am fost şi naiv, dar nu mai puteam face nimic. Era un contract comercial. În linia asta nouă de la Minet, care produce geotextile, geosintetice, am băgat trei milioane de euro, pentru care şi acum plătesc la bănci. M-am inspirat din Germania. Consider că nu am făcut nimic ilegal şi nu mi se poate reproşa nimic! Acea fabrică face produse, materiale pentru hidroizolarea drumurilor. E singura fabrică din ţară care produce aşa ceva. De-asta e o aberaţie, până la urmă”, declara co-preşedintele noului PNL Vâlcea colegilor de la Arena Vâlceană în data de 6 iulie 2010. Ba, a recunoscut că Minet face afaceri şi cu CET Govora SA. “Normal că e în regulă. Şi e o relaţie mai veche. Minet e singurul producător din ţară, repet, de unde se pot lua, la preţuri foarte bune, produsele de care are nevoie inclusiv CET Govora, societate la care CJ Vâlcea e acţionar unic. Acolo, zgura se acoperă cu un material care este filtrant. E un geotextil, un neţesut cu o lăţime de 6 metri. Minet e singura firmă care produce aşa ceva. În plus, pentru asta s-a făcut o licitaţie, s-au îndeplinit nişte condiţii”. În prezent, Romulus Bulacu se declară trist pentru situaţia falimentară în care au ajuns atât RAJDP, cât şi CET Govora. Hai...! (sursa: saptamana.net)