„Ion Gigi Matei a murit, trăiască primarul interimar Eduard Vârlan!”

joi, 28 mai 2015

Peste o oră au durat dezbaterile aprinse de la şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, desfăşurată joi, 28 mai. Încă de la începutul şedinţei, înainte de votarea ordinii de zi, consilierii locali liberali şi independenţi i-au reproşat preşedintelui de şedinţă, social-democratul Ion Gherghinaru, că nu vrea să pună un proiect de hotărâre care privea revocarea lui Ion Gigi Matei din funcţia de primar interimar şi de numire a unui alt vicepirmar cu atribuţii de edil şef. Ion Gherghinaru s-a agăţat de o „chichiţă juridică”, spunând mereu că includerea unei astfel de propuneri ar încălca legea administraţiei publice locale şi regulamentul de funcţionare a Consiliului Local. Cel care i-a ţinut isonul lui Gherghinaru a fost şi secretarul Primăriei Râmnicului, Ion Didoiu, care a anunţat că nu a avizat de legalitate proiectul iniţiat de cei opt consilieri liberali. Însă, consilierul local liberal (fost PDL), Grigore Crăciunescu, a plusat şi a spus că orice iniţiativă a consilierilor locali propusă în cadrul şedinţei trebuie inclusă pe ordinea de zi, şi abia apoi dezbătută şi votată. Nu a avut sorţi de izbândă în faţa „răcelii” lui Ion Gherghinaru şi, până la urmă, Grigore Crăciunescu a propus revocarea preşedintelui de şedinţă. Propunerea a întrunit votul a 14 consilieri locali (Gheorghe Ioniţă, Bogdan Pruteanu, Adi Panduraşu, Liviu Boban, Mihai Persu, Grigore Crăciunescu, Cosmin Constantinescu, Dumitru Ţârdea, Maria Bobeanu, Iulian Voicu, Maria Preda, Constantin Muşat, Eduard Vârlan şi Eusebiu Veţeleanu), însă nu a fost luată în considerare de preşedintele de şedinţă Ion Gherghinaru şi secretarul Ionuţ Didoiu.

Abia după alte zeci de minute de discuţii aprinse pe teme juridice, acelaşi Grigore Crăciunescu a propus din nou numirea unui alt preşedinte de şedinţă. Un consilier liberal şi-a luat inima în dinţi şi l-a propus chiar... pe Grigore Crăciunescu. Votul a fost deschis şi din nou cei 14 consilieri au votat ca Grigore Crăciunescu să preia hăţurile şedinţei.

Iulian Voicu, consilier local cu atribuţii de viceprimar

Văzând că nu mai are cale de scăpare, Ion Gherghinaru a bătut în retragere şi i-a predat scaunul lui Grigore Crăciunescu. Însă, abia ce s-a aşezat consilierul liberal pe fotoliul lăsat liber, că primarul interimar (încă!) Ion Gigi Matei a anunţat că retrage ordinea de zi şi suspendă lucrările şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. În acest moment, toţi consilierii locali PSD (inclusiv Bogdan Costinescu) au părăsit sala de şedinţe, îndemnaţi fiind de liderul lor politic şi spiritual Ion Gigi Matei. Sub supravegherea atentă a senatorului Adrănel Cotescu, co-preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, ceilalţi 14 consilieri locali au continuat şedinţa ordinară. Proaspătul preşedinte Grigore Crăciunescu şi-a dat seama rapid că nu mai are temei legal să continue şedinţa şi a decis... convocarea deîndată a unei şedinţe extraordinare în care să se discute şi aprobe doar cele trei proiecte de hotărâri. Zis şi făcut. Secretarul Ionuţ Didoiu a luat act de decizia majorităţii consilierilor în funcţie şi a avut la dispoziţie doar o jumătate de oră să întocmească rapoartele şi materialele aferente şedinţei extraordinare. După exact 30 minute, au început lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului Local, în care, pentru început, a fost ales un preşedinte de şedinţă (valabil pentru următoarele trei luni), în persoana aceluiaşi Grigore Crăciunescu. Acesta şi-a luat locul din nou în fruntea mesei şi a anunţat ordinea de zi a şedinţei: revocarea lui Ion Gigi Matei din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar, alegerea unui viceprimar în calitatea de primar interimar al Râmnicului, precum şi desemnarea unui consilier local care să preia atribuţiile de viceprimar. Primul punct a trecut cu unanimitate din voturile consilierilor prezenţi, la cel de-al doilea punct au existat două propuneri - Eduard Vârlan şi Ion Gigi Matei - fiind votat secret, cu 13 la zero, viceprimarul Vârlan, în timp ce la punctul trei, consilierul local independent Iulian Voicu (fost PP-DD) a preluat atribuţiile specifice funcţiei de viceprimar.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “„Ion Gigi Matei a murit, trăiască primarul interimar Eduard Vârlan!””

  1. In sfârșit o veste buna, sper sa verifice si DNA ul modul in care si a permis hoțul asta sa modifice planul de construire a centrului!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe