Profetul de la CET Govora, eșuat în penibil

luni, 25 mai 2015

Acesta este un pamflet. Orice asemănare cu persoane sau întâmplări reale este pur întâmplătoare. Sau NU! Puțini vâlceni știu că la în conducerea societății CET Govora există și un profet, un individ ce se pretinde a avea puteri paranormale, de vizionar, un adevărat geniu al cifrelor date peste cap.

Profetul CET-ului, acest Mafalda căzut în dizgrație, acest Nostradamus al finanțelor din lumea obscură, a profețit următoarele: 1. Oltchimul va da faliment. În consecință, CET-ul nu mai trebuie să furnizeze energie electrică și abur combinatului pentru că nu-și va mai primi banii. Mafalda aburului s-a opus din toate puterile ca Oltchimul să mai fie ajutat.; 2. Preluarea minelor de la Alunu-Berbești este păguboasă pentru CET Govora. Ipochimenul a acționat direct, dar și prin intermediul unor cozi de topor, să saboteze acest proiect. Ambele viziuni ale Profetului s-au dovedit a fi veritabile fâsuri: Oltchimul a redevenit un client serios pentru CET, își plătește la zi facturile curente și achită eșalonat datoria creată imediat după intrarea în insolvență. Potrivit planului de reorganizare al Oltchim realizat de administratorii judiciari, CET-ul este denumit: furnizor vital și indispensabil și va primi cel puțin 30 la sută din valoarea creanței anterioară intrării în insolvență, la privatizare; Minele au fost preluate, s-a creat Complexul Energetic Vâlcea, s-a stins datoria istorică de la Complexul Energetic Oltenia. Mai mult decât atât, timp de trei ani CET-ul nu va plăti nimic din suma negociată stipulată în contractul cu CEO. Minerii au pus osul la treabă și cantitatea de cărbune extrasă la Alunu și Berbești este dublă față de cea înregistrată anul trecut.

Profetul Financiar a fost în ultimii ani artizanul intrării în faliment a CET Govora și cooptării în acționariatul societății a unui investitor strategic, eventual un vecin de pe platformă, producător de sodă. Și a acționat frenetic în acest sens, cu zornăieli de arginți în buzunare. Ideea era simplă, investitorul străin, salvatorul providențial, devenea acționar majoritar la CET și avea la mână toate societățile de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea, urmând să concedieze mai mult de jumătate din personalul CET-ului pentru a avea profit maxim. În acest timp, serviciile secrete ale statului român își cam făceau somnul de frumusețe!

În inconștiența sa, Profetul ultraegoist, mercenar cu acte în regulă, a semnat în anul 2013 un document halucinant, prin care a recunoscut o datorie de aproximativ 100 milioane lei noi către CEO. În baza acestui document, CEO a câștigat un proces în instanță, iar aplicarea acestei hotărâri judecătorești ar fi dus fără echivoc la falimentarea CET Govora. Isprava Profetului a fost anulată, printr-o cale extraordinară de atac a juriștilor de la CET, care s-au prins de manevra cârtiței cu miros de sodă!

De-a lungul timpului, Nostradanusul aburitor a reușit să-i intoxice pe președintele Cj Vâlcea, consilierii județeni, reprezentantul CJ în AGA, membrii Consiliului de Administrație, pe care-i dezinforma constant în legătură cu situațiile financiare ale CET Govora.

Pentru a-și atinge scopurile personale malefice, Profetul eșuat în penibil a recurs la acțiuni penale în cel puțin trei situații: 1. A trimis informații false firmei Neo Consult Cluj, care a întocmit raportul de evaluare pentru preluarea minelor de la Alunu Berbești. Conform datelor financiare transmise de „maestrul“ cifrelor oarbe, Complexul Energetic ar fi trebuit să-i plătească CET-ului 25 milioane de euro pentru ca societatea vâlceană să preia minele. Aberație absolută, asupra căreia nu are rost să mai insistăm! 2. A transmis către Alpha Bank date financiare FALSE în baza cărora banca s-a alarmat și a decis rambursarea anticipată a unei linii de credit în valoare de 10 milioane de euro. În cele din urmă, specialiștii în economie din CET au reușit să dreagă busuiocul, să prelungească linia de credit și sunt în negocieri avansate pentru un credit în valoare de 5 milioane de euro necesar investițiilor la minele de la Alunu-Berbești; 3. Poate cea mai gravă și ultra-penală ispravă a Profetului a fost transmiterea către firma de audit „Ernst and Young“ a unor informații NEREALE, cum ar fi: neîncasarea facturilor emise către Oltchim, realizarea unor investiții pe mediu în anul 2015 în valoare de 47 milioane lei noi, care, de fapt, trebuie realizate până în anul 2032 și alte aberații economice la fel de mari. Profetul mincinos a fost prins cu mâța-n sac și de data aceasta, fiind retransmise datele reale. Pe datele transmise de Mafalda, raportul de audit ar fi fost devastator pentru CET, tăind orice șansă de creditarea a societății comerciale vâlcene.

În ciuda frânelor puse de Profetul Penibil, situația economică de la CET Govora este una optimistă. Încasările de la Oltchim, USG, alți agenți economici și populație permit funcționarea fără probleme a CET-ului. În Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul 2015 a fost estimat PROFIT.

Acestea au fost doar câteva dintre încercările de SABOTAJ ale Profetului de la CET căzut în penibil...

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe