Oltchim şi-a redus pierderile de 15 ori în primul trimestru

duminică, 17 mai 2015

Insolvenţa îi prieşte combinatului Oltchim. Producătorul de la Râmnicu Vâlcea şi-a redus pierderile de 15 ori în primul trimestru, la doar 3,7 milioane de lei, faţă de peste 56 de milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) şi-a redus pierderile la 3,7 milioane de lei pe primul trimestru al anului faţă de mai mult de 56 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, după un avans substanţial al veniturilor susţinut de exporturi. Cifra de afaceri a combinatului chimic, care se află în insolvenţă de doi ani, a crescut cu 35% în primele trei luni, la 184,3 milioane de lei.

Europa şi Turcia au fost principalele destinaţii pentru produsele Oltchim, exporturile crescând până la o pondere de 73% în vânzări, faţă de 67% în primul trimestru din 2014. Rezultatul înainte de impozite, dobânzi şi amortizări (EBITDA) a devenit pozitiv, cu o valoare de 24,6 milioane de lei, faţă de o pierdere operaţională de 18,2 milioane de lei în 2014.

Reprezentanţii companiei au subliniat că rezultatul este cel mai bun din ultimii patru ani, realizat fără a contracta credite. Datoriile Oltchim au scăzut foarte uşor în primul trimestru, la 3,73 miliarde de lei, de la 3,74 mld. lei la finalul anului trecut. Administratorii caută un investitor pentru a prelua facilităţile de producţie ale combinatului, fără datorii, la un preţ de pornire de 307 mil. euro (1,35 mld. lei).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe