Liceeni vâlceni fac practică de cinci stele, la propriu. 40 de elevi vor lucra, în cadrul unui parteneriat, la hoteluri de patru şi cinci stele din Valencia. 10 dintre ei se află deja acolo şi spun că abia aşteaptă să termine liceul pentru a se reîntoarce. Liceenii sunt elevi la profilul Servicii în turism şi alimentaţie.

Elevii de la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea se pregătesc de plecarea în Spania. Sub îndrumarea profesorilor exersează gătitul şi servirea într-un restaurant pentru a-i surprinde pe partenerii spanioli. Nu se opresc însă aici. Tinerii exersează şrelaţiile cuclienţii.

Digi24.ro arată că în Spania, fiecare elev are un toture din partea hotelului, care îîndrumă, şîi spune ce are de făcut în fiecare zi. Cei 10 elevi din fiecare grupă sunt însoţiţi de un profesor coordonator care îi supraveghează şi le evaluează progresul.

Ceilalţi elevi care au fost acceptaţi pentru proiect se pregătesc acum intens pentruexperienţa spaniolă. Fac meditaţii pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de limbă şi trag tare la cursuri pentru a fi cât mai pregătiţi.

Următoarea grupă de copii se pregăteşte sub îndrumarea profesorului care îi va însoţi la Valencia începând cu 3 iunie. Pentru conducerea liceului, cea mai grea misiune a fost selectarea copiilor. Au fost disponibile 40 de locuri dar la concurs s-au înscris peste 80 de doritori.

Practica elevilor se desfăşoară prin programul Erasmus plus şi un acord de parteneriatîntre Colegiul Economic şi o instituţie de învăţământ care pregăteşte tineri pentru a lucraîn hoteluri, din Valencia. Toate cheltuielile de transport, cazare şi masă, sunt asigurate prin fonduri ale Uniunii Europene.