Şpârle şi şopârle, 07.05.2015

miercuri, 6 mai 2015

• Adio alegeri anticipate la Primăria Râmnicului şi CJ Vâlcea! Autoritatea Electorală Permanentă precizează că a informat periodic Guvernul cu privire la vacantarea mandatelor de preşedinte de CJ sau primar, propunând date pentru care se pot organiza alegeri parţiale pentru acestea. Guvernul Ponta refuză să organizeze alegeri, deşi s-a depăşit termenul legal, pentru cinci preşedinţi de consilii judeţene, printre care şi Vâlcea, dar şi pentru funcţia de primar al Râmnicului. Asta înseamnă că vom sta cu interimarii nea Gică Păsat şi I.G Matei până în vara anului viitor. Iniţial, AEP a propus data de 22 martie 2015 pentru organizarea de noi alegeri parţiale locale şi parlamentare. Precizăm că în cazul alegerilor locale parţiale, data de 7 iunie 2015 este ultima dată posibilă pentru organizarea şi desfăşurarea acestora, iar proiectele de hotărâri ale Guvernului trebuiau adoptate astfel încât să intre în vigoare la data de 4 mai 2015. Însă, până în ziua respectivă, care a fost luni, guvernul nu a emis nici o astfel de hotărâre de Guvern, ceea ce înseamnă că a blocat alegerile parţiale locale prin încălcarea legii.

• Cheltuielile cu medicamentele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea s-au ridicat pe parcurusul lunii martie la un nivel record în ultimul an: circa 17 miliarde de lei vechi. Din această sumă, Spitalul a efectuat un consum de 3,7 miliarde de lei vechi, în timp ce prin programele naţionale de sănătate s-au efectuat cheltuieli de 13,3 miliarde de lei vechi. Reamintim că în luna februarie, costurile totale cu medicamentele au fost de mai puţin 10 miliarde de lei vechi, în timp ce, în luna ianuarie, cheltuielile s-au ridicat la circa 12 miliarde lei vechi.

• Sorin Fodoreanu, preşedintele consiliului de administraţie al CET Govora deţine 6.300 de acţiuni la SC Bucovina Vehicles SA din Suceava în valoare, atenţie, de 126 milioane lei (adică 28,6 milioane de EURO). Ca să nu mai punem la socoteală că Fodoreanu mai este asociat cu suma de 15.000 lei la SC Cosmoplan Proiect Consult SRL Bucureşti. La toate acestea, mai trebuie să adăugăm un teren şi o vilă de lux în judeţul Dâmboviţa, un apartament în centrul Bucureştiului, conturi bancare de peste 11.000 euro, plus un „bonus” anual de circa 600 milioane de lei vechi din pensia militară.

• Deputatul Buican a fost tras de urechi de conducerea centrală a PNL, care a aflat de intenţia baronului galben de a-l susţine pe Mircia Gutău, candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. La Vâlcea, Buican pozează în regele junglei, dar la Bucureşti este un biet şoricel în faţa liderilor PNL, care nu pot accepta candidatura unei persoane condamnată de două ori pentru acte de corupţie. Chiţ, chiţ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe