Conflict între oieri, medici veterinari şi DSVSA Vâlcea. Nu-şi uită obârşia: Buican susţine CIOBANII

vineri, 1 mai 2015

oi_staulDeputatul Cristian Buican a sesizat parlamentarii şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vizavi de o situaţie tensionată apărută în Vâlcea, din cauza unui conflict dintre DSVSA şi oieri.

Prin nota DSVSA Vâlcea nr. 7506 din 6 aprilie 2015 se spune că „nu se vor deconta acţiunile sanitar veterinare, decât pe ovinele şi caprinele existente real în localitatea arondată. Animalele existente într-o altă localitate decât cea în care este înregistrată exploataţia, se supun acţiunilor acţiunilor obligatorii de către medicul veterinar pe raza căruia se găsesc animalele, cu plata de la proprietar”.

Potrivit afirmaţiilor deputatului, susţinute de plângerile oierilor, nu este normal ca plata pentru acţiunile obligatorii ale medicilor veterinari  să nu fie decontate, în condiţiile în care este normal ca turmele să se deplaseze, prin transhumanţă şi în alte zone.

„Pe de altă parte, medicii veterinari din localităţile de munte unde sunt înregistrate aceste efective de animale, reclamă faptul că nu este normal ca ei să trebuiască să elibereze proprietarilor adeverinţe pentru subvenţie şi, implicit, să îşi asume responsabilitatea pentru calitatea acţiunilor sanitar veterinare obligatorii realizate efectiv de către alţi medici veterinari, în condiţiile în care proprietarii de ovine deplasează animalele din zonele de iernat la munte, la sfârşitul lui mai, începutul lui iunie dată până la care acţiunile sanitare veterinare ar trebui realizate. Mai mult decât atât, o parte din medicii veterinari aflaţi în aceste situaţii declară că, în acest caz, nu vor elibera adeverinţele necesare proprietarilor de ovine pentru a putea primi subvenţia de la APIA”, anunţă Buican în interpelarea depuse în Camera Deputaţilor. (http://www.agro-tv.ro/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe