Dan Nițu: RĂSPUNSUL MINISTERULUI ECONOMIEI REFERITOR LA SITUAŢIA DE LA OLTCHIM NU ESTE CONCLUDENT!

luni, 27 aprilie 2015

 

 

Senatorul liberal Dan Nițu se declară nemulțumit de răspunsul primit de la actualii guvernanți referitor la situația persoanelor disponibilizate de la Oltchim. Parlamentarul vâlcean a depus la sfârșitul lunii februarie, după o discuție cu persoanele disponibilizate din cadrul combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, o interpelare adresată ministrului delegat pentru dialog social, Liviu-Marian Pop, prin care solicita răspunsuri clare cu privire la cuantumul, sursa de finanțare și termenele de acordare a salariilor compensatorii, precum și cu privire la strategiile de reîncadrare pe piața muncii a salariaților disponibilizați.

Răspunsul executivului, semnat de secretarul de stat Cătălin Cosmin Olteanu, a ocolit toate aceste subiecte ce trebuie clarificate și asumate de către reprezentanții Guvernului.

„Răspunsul Ministerului Economiei nu este concludent, se fac doar afirmații de ordin general, plus istoricul insolvenței, nu este propusă ori asumată nicio soluție clară, fermă și, astfel, foștii salariați de la Oltchim se aleg, din nou, cu un răspuns evaziv care nu le clarifică deloc situația în care se află. Sunt doi ani de când acești oameni sunt purtați pe drumuri fără să li se răspundă la o întrebare simplă: când vor primi banii promiși? Aceasta a fost și solicitarea mea către Ministerul Economiei. În răspunsul său, reprezentantul Ministerului Economiei se referă la datele în care au fost făcuți pași în cadrul procedurii de insolvență a Oltchim, precum și la faptul că «în prezent societatea este la zi cu acordarea tichetelor de masă, rămânând în continuare restante salariile în bani, care provin din perioada anterioară intrării societății în insolvență». A fost făcută, de asemenea, următoarea afirmație: «Referitor la drepturile salariale și acordarea plăților compensatorii, societatea a identificat soluții și resurse financiare astfel încât, în continuare, lunar să se achite integral drepturile salariale aferente fiecărei luni (avans, lichidare, tichete de masă).» Întrebările mele au fost clare și punctuale și era de aşteptat ca răspunsul să fie la fel. Întregul județ este interesat de termenul de acordare a salariilor compensatorii! Voi reveni cu noi solicitări adresate Guvernului pe acest subiect, în speranța că viitoarele răspunsuri ale executivului vor fi lămuritoare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe