Semiprimarul Matei a acordat, în condiţii dubioase, un spaţiu conservatorilor

miercuri, 22 aprilie 2015

 

La propunerea primarului interimar Ion Gigi Matei (PSD), Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat luna trecută, în condiţii suspecte şi fără alte dezbateri, închirierea spaţiului „Clădire centru contoare termice - bl. 22” în suprafaţă de circa 100 mp situat la demisolul blocului 22 Decembrie, str. Mihai Viteazul, pentru sediul Filialei Vâlcea a Partidului Conservator, condiţionat de menţinerea calităţii de formaţiune politică a acestuia. Partidul Conservator va executa pe cheltuiala proprie eventualele lucrări de reamenajare a spaţiului închiriat, fără pretenţii de despăgubire la încetarea din orice cauză a locaţiunii. Perioada de închiriere este de cinci ani cu posibilitate de prelungire cu acordul Consiliului Local, iar cuantumul chiriei lunare este de 284 lei, conform fişei de calcul. Spaţiul astfel închiriat, nu va face obiectul vânzării, conform Legii nr. 90/2003 actualizată, privind vânzarea spaţiilor aflate în proprietatea privată a statului, a unităţilor administartiv-teritoriale sau a regiilor autonome, destinate sediilor partidelor politice, cu modificările şi completările ulterioare.

În urmă cu două luni, Loredana Predescu, preşedintele „fantomă” al PC Vâlcea, a trimis următoarea adresă la conducerea Primăriei Râmnicului: „Partidul Conservator filiala Vâlcea vine la dumneavoastră cu rugămintea ca, în conformitate cu legea partidelor politice, să dezbateţi în Consiliul Local al Municipiului Rm. Vâlcea, repartizarea unui spaţiu pentru sediul Partidului Conservator Filiala Vâlcea în care să îşi desfăşoare activitatea filiala judeţeană, cât şi cea municipală. Declarăm pe propria răspundere, că nu avem nici un spaţiu pentru sediul partidului repartizat de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea. În speranţa că solicitarea noastră va fi supusă dezbaterii Consiliului Local al Municipiului Rm. Vâlcea şi rezolvată favorabil, în cel mai scurt timp posibil, vă mulţumim pentru înţelegere şi promptitudinea colaborării”.

În inventarul bunurilor aparţinând domeniului privat al municipiului, este înregistrat spaţiul „Clădire centru contoare termice - bl. 22”, situat la demisolul blocului 22 Decembrie, str. Mihai Viteazul 19. Spaţiul descris anterior a fost preluat în baza prevederilor hotărârii Consiliului Local nr. 54/29 martie 2007, din patrimoniul operatorului serviciului de apă şi de canalizare, SC Acvarim SA la acea dată. De la preluarea spaţiului şi până în prezent, acesta a fost utilizat de către aparatul de specialitate al primarului cu destinaţia de arhivă. Spaţiul a devenit disponibil ca urmare a amenajării unui depozit de arhivă în incinta PT 36 Traian, aleea Cocorilor, conform HCL nr. 55/2014, depozit pentru s-a obţinut şi avizul Serviciului Judeţean al Arhivelor Vâlcea. Cu adresa înregistrată la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea sub nr. 6467/19 februarie 2014, Loredana Predescu, în calitate de preşedinte al Filialei Vâlcea a Partidului Conservator, a solicitat atribuirea acestui spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor specifice ale partidului la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Menţionăm că, potrivit prevederilor articolului 21 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale asigură cu prioritate, în termen de cel mult 90 de zile de la solicitare, spaţii pentru sediile centrale şi locale ale pardidelor politice. Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu într-o unitate administrativ-teritorială, închirierea de către autorităţile locale a spaţiilor destinate sediilor partidelor politice, urmând regimul juridic prevăzut pentru închirierea spaţiilor cu destinaţia de locuinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Semiprimarul Matei a acordat, în condiţii dubioase, un spaţiu conservatorilor”

  1. Buna ziua,cine este Gigi Matei sa dea spatii cum vrea muschiul lui,la un partid care nu exista,la nivel de judet cati parlamentari are ,sau de cand sa cuplat acesta doamna cu regele gunoaielor din judet isi poate permite orice si Jiji asculta de ea ca altfel,este parat la Bucuresti.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe