În interesul județului Vâlcea, ne vom preface că nu există ŢĂRAN(IST)UL Cristian Buican

duminică, 5 aprilie 2015

 

Cel mai idiot comunicat de presă pe care l-am primit în viața mea este cel dat duminică de liderul PNL Vâlcea Cristian Buican. Cristian Buican începe prin a spune că o parte a presei locale a ales să intoxice opinia publică lansând informația că directorul general al CET Govora Mihai Bălan ar demisiona datorită unor imixtiuni politice. “ Nu este nimic altceva decât intoxicare în masă, o încercare lamentabilă de a deturna adevărul. Simple speculaţii, nimic mai mult”, afirmă Buican. Fie ca dumneata, domnule președinte, dar ai vrea să fii draguțși să ne dezvălui motivul real pentru care Mihai Bălan și-a depus demisia? Dacă nu datorită imixtiunilor politice, atunci, de ce oare? Spui dumneata, domnule Buican, că te-ai întâlnit cu Mihai Bălan și l-ai convins să nu mai demisioneze. Foarte frumos și am aplauda acest demers, dacă ar fi adevărat, dar spune, rogu-te, cum l-ai convins ? Să lăsăm însă această adresare directă, fiindcă vorbim cu pereții, cum se spune.

Cert este că Buican s-a întâlnit sâmbătă cu Mihai Bălan. Dacă este să fim riguroși, putem spune că această întâlnire în sine este o imixtiune politică, fiindcă Buican nu este nici ministrul economiei, nici președintele CJ Vâlcea, nici consilier județean.  Iată cum descrie Cristian Buican întâlnirea de sâmbătă: « Sâmbătă, 4 aprilie 2015, a avut loc o întâlnire informală între deputatul Cristian Buican şi directorul CET Govora Mihai Bălan. În urma acestei întruniri, domul Mihai Bălan a revenit asupra deciziei de a demisiona. Cu aceeaşi ocazie, cei doi au căzut de comun acord asupra faptului că profesionalismul şi performanţa economică sunt singurele principii pe baza cărora trebuie să fie condusă CET Govora, delimitându-se de insinuările grosolane ale celor care au ales să truncheze adevărul, inducând opinia publică pe o cale greşită. »

Ați citit vreodată o tâmpenie mai patentată ? Nu cred. Fiindcă este aberant să spui că abia la această “întâlnire informală” s-a decis că “profesionalismul şi performanţa economică sunt singurele principii pe baza cărora trebuie să fie condusă CET Govora”. Până pe 4 aprilie, care erau principiile de bază ? În paragraful următor continuă să se învârtească morișca absurdităților. Buican spune că PNL nu are niciun amestec în demisia lui Mihai Bălan, în contextul în care afirmă că după ce s-a întâlnit el cu directorul general acesta a renunțat la demisie. Iată perla scoasă de deputat: “Deputatul Cristian Buican şi conducerea Partidului Naţional Liberal filiala Vâlcea nu au niciun amestec în decizia domnului Mihai Bălan de a demisiona şi nu există niciun fel de legătură de cauzalitate între demisia directorului CET Govora şi anumite "presiuni politice" din partea deputatului Cristian Buican sau a conducerii PNL Vâlcea, aşa cum o parte a presei vâlcene a încercat să lase să se înţeleagă.”

Rău e să fii ipocrit ! Păi, dacă nu tu, prin imixtiune, ai provocat o demisie, cum reușești, tot tu, să o anulezi, în urma unei “întâlniri informale”? O atenție specială trebuie acordată preocupării deputatului față de contractele de publicitate pe care CET le are cu presa din Vâlcea. Zice așa: “Deputatul Cristian Buican îşi exprimă, şi pe această cale, respectul faţă de instuţiile mass-media profesioniste, dar îşi exprimă şi regretul asupra faptului că o parte dintre reprezentanţii presei vâlcene nu doreşte să înţeleagă că instituţiile şi companiile vâlcene subordonate Consiliului Judeţean nu mai fac contracte de publicitate pe bază de comandă politică sau prin şantajarea unor directori şi oameni politici, aşa cum a fost învăţată în perioada guvernării locale a PSD.”  În paranteză fie spus, dacă noi nu suntem "presa profesionistă", de ce ne mai trimiți comunicate, stimate Cristian Buican ? Iar noi de ce le publicăm, gratuit, dacă suntem "neprofesioniști" ?

Iar acum, realitatea. Directorul general Mihai Bălan a decis micșorarea bugetului de cumunicare prin presă al CET și a supus Consiliului de Administrație o propunere prin care această comunicare să se realizeze prin publicațiile performante, cu priză la cititori. Nici comandă politică, nici șantaj, pur și simplu o minimă analiză a audienței mass-media.
Întâmplător sau nu, publicațiile alese ca având cea mai bună notorietate sunt și cele care nu fac sluj în fața lui Cristian Buican, chestiune care l-a deranjat la culme pe deputat. Pentru Buican, „instuţiile mass-media profesioniste” față de care își “exprimă respectul” sunt cele care nu îl critică.

Și acum, să vorbim concret. Despre demisia domnului Bălan și imixtiunile politice care au generat-o au scris “Criterii Naționale”și “Ziarul de Vâlcea”. Își imaginează deputatul că aceste două publicații, în, chipurile, marea lor lipsă de profesionalism, au inventat aceste acuzații, ori s-au documentat la sursă ? L-a întrebat deputatul pe dl Mihai Bălan de unde și până unde au apărut în presa “neprofesionistă” ideile despre imixtiunea politică a PNL la CET Govora ? Dacă îl întreba, în mod cert ar fi primit răspunsul corect.

Spuneam că mai idiot comunicat de presă nu am primit niciodată.În ceea ce ne privește, trecem peste, adică ne vom preface, de mâine, că nici nu l-am primit, nici nu l-am citit. Vom zice că deputatul Cristian Buican a avut o rătăcire de moment. Sensul acestei amnezii de care vom da dovadă este simplu. Abia acest comunicat tembel ar putea fi picătura care umple paharul imixitiunilor politice, determinându-l pe directorul general Mihai Bălan să nu renunțe la demisie.

În interesul județului Vâlcea, ne vom preface că nu a existat vreodată acest comunicat.  Să nu dea însă Sfântul ca, în urma idioțeniei rândurilor semnate de biroul de presă al lui Cristian Buican, Mihai Bălan să abandoneze CET-ul. Fiindcă atunci, ne vom întoarce la subiect.

Mâine, luni, este momentul adevărului. Se întrunește Consiliul de Administrație al CET pentru a lua în discuție demisia lui Mihai Bălan, în cazul în care va mai fi vorba despre o asemenea demisie. Cristian Buican ne asigură că nu va mai fi vorba: “În urma acestei întruniri, domul Mihai Bălan a revenit asupra deciziei de a demisiona”, ne anunță deputatul, victorios.  Așa să fie, fiindcă altfel rândurile de doi bani la care facem referire vor deveni, pur și simplu, COMUNICATUL IDIOT CARE DISTRUGE CET-UL.

Cum nici măcar de dragul de a-l vedea pe Cristian Buican un cadavru politic nu vrem ca Mihai Bălan să plece iar CET Govora să devină un morman de fiare vechi, iată-ne de partea deputatului în chestiunea cu demisia.

Să ai aici dreptate și să fii sănătos, Cristian Buican !

CRITERII.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe