Victor Ponta şi PSD, trei ani de subdezvoltare a judeţului Vâlcea

miercuri, 1 aprilie 2015

 

Prin intermediul unei declaraţii politice, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican a criticat în termeni duri activitatea executivului condus de Victor Ponta din ultimii trei ani de zile, de când se află la conducerea României. Pentru a oferi colegilor deputaţi o imagine clară şi argumentată a criticilor sale, parlamentarul liberal a exemplificat prin lipsa de implicare, dispreţul şi nepăsarea pe care reprezentanţii PSD au demonstrat-o faţă de judeţul Vâlcea.

Venind pe un val de popularitate rar întâlnit, cu o serie de promisiuni concrete pentru judeţul Vâlcea, Victor Ponta a reuşit contraperformanţa nu doar de a nu pune în practică niciuna din promisiunile asumate, dar parcă a făcut tot ceea ce îi stătea în putere pentru a afunda şi mai mult economic şi social acest judeţ. Dacă din punct de vedere economic sau al investiţiilor publice recunosc că nu mă aşteptam la mare lucru de la PSD şi Victor Ponta, în domeniul sanitar, al protecţiei sociale sau cel al mediului aveam mai multe pretenţii de la un partid care se doreşte a fi social democrat. În trei ani de mandat, PSD şi Victor Ponta nu au reuşit să actualizeze studiul de fezabilitate al tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, nu au achitat decât parţial lucrările la investiţia guvernamentală a uneia din cele mai frumoase pârtii de schi din România, nu au luat nicio decizie pentru stoparea declinului economic al S.C. Oltchim S.A. şi nu au asfaltat, probabil singurul Drum Naţional de pământ din România, DN7D. Având alte interese, din neprofesionalism, din dispreţ şi nepăsare, Victor Ponta şi PSD nu au reuşit să răspundă pozitiv niciuneia din necesităţile judeţului Vâlcea, care se află sub tutelă guvernamentală. De ce ar mai avea cineva din judeţul Vâlcea încredere în Victor Ponta şi PSD în aceste condiţii?” se arată în declaraţia politică a deputatului Cristian Buican.

Mai mult decât atât, preşedintele liberalilor vâlceni a insistat şi pe lipsa de implicare a reprezentanţilor PSD în domenii de activitate de interes major pentru partidele ce se consideră social-democrate: „Din păcate, în ultimii trei ani de zile, Victor Ponta şi PSD nu au făcut nimic pentru judeţul Vâlcea nici în domenii de activitate care ar trebui să reprezinte priorităţile unui partid de sorginte social-democrată: protecţia socială, sănătate şi protecţia mediului. În aceste trei domenii, problemele judeţene ce îşi găsesc rezolvare guvernamentală nu au beneficiat de implicare din partea reprezentanţilor PSD, în frunte cu Victor Ponta. Exemplele sunt multiple, le voi enumera doar pe cele mai sugestive: de doi ani de zile persoanele disponibilizate de la Oltchim nu şi-au primit salariile compensatorii, asta în domeniul protecţiei sociale; de trei ani de zile executivul Ponta nu găseşte nicio soluţie pentru redeschiderea spitalului din Bălceşti şi nici nu este interesat de alte investiţii sanitare, asta din punct de vedere al sănătăţii; iar din punct de vedere al protecţiei mediului, nu există nici cel mai mic interes din partea reprezentanţilor PSD în implementarea unui proiect de prevenţie a calamităţilor naturale prin stabilizarea solului, Vâlcea fiind judeţul cu cele mai multe alunecări de teren din ţară”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe