CONCEDIERILE DE LA RAJDP ASUMATE DE PNL SI CONSILIERII INDEPENDENTI!

miercuri, 1 aprilie 2015

 

Restructurarea Regiei Autonome de Drumuri si Poduri Valcea a fost punctul de pe Ordinea de Zi a sedintei Consiliului Judetean Valcea din data de 31 martie 2015, care a suscitat cele mai vii discutii intre cele doua grupuri de consilieri, respectiv cei ai majoritatii PNL si opozitia reprezentata de consilierii PSD.

Proiectul de hotarare promovat de conducerea actuala  a Consiliului Judetean Valcea, sustinuta de consilierii judeteni ai PNL Valcea (16 consilieri), impreuna cu  cei trei consilieri independenti, stabileste concedierea colectiva a 95 de salariati ai regiei, dintre care 40 personal TESA si  indirect productiv si 55 muncitori direct productivi. Concedierea propiu-zisa se va face incepand cu luna mai a anului curent dupa parcurgerea etapelor legale, iar persoanele disponibilizate vor primi un numar de sase salarii compensatorii, platite in sase runde consecutive.

Grupul de consilieri PSD a dezaprobat acest plan, votand impotriva concedierilor avand ca argument ca era mult mai corect daca restructurarea regiei s-ar fi facut etapizat, cu o analiza serioasa legata de reducerea cheltuielilor materiale prin selectarea riguroasa a furnizorilor de materii si materiale, un plan de retehnologizare precum si participarea in conditii mai bune la competitia pentru lucrari in domeniul in care isi desfasoara activitatea aceasta regie.

Din pacate, numarul superior de consilieri de partea liberala (19 consilieri) a facut ca proiectul de restructurare al RAJDP sa fie cel propus si asumat de Organizatia Valcea a PNL. Astfel, 95 de salariati ai unitatii vor avea sarbatorile pascale compromise, iar viitorul profesional incert.

Grupul de consilieri PSD a votat impotriva acestui proiect, si atrage atentia atat majoritatii PNL din Consiliul Judetean Valcea, cat si conducerii manageriale a RAJDP, ca acest sacrificiu facut in dauna angajatilor unitatii trebuie sa fie urmat de o preocupare reala fata de cresterea cantitatii si calitatii lucrarilor efectuate, astfel ca situatia regiei sa fie redresata.” declaratie consilier judetean Adrian Busu, vicepresedinte PSD Valcea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe