Gigi Matei pune beţe în roate unui proiect al CET-ului

marți, 31 martie 2015

Ni se spune că executivul local din Râmnicu Vâlcea tărăgănează un proiect european în valoare de vreo 17 de milioane de euro al CET Govora. De fapt Georgică, numit şi Matei al Râmnicului, proaspăt sosit din concediu de boală, se uită el, se scărpină după ureche, se strâmbă la ziare, trase un pârţ şi apoi spuse răguşit. „În pana mea, nu!”.

Despre ce este vorba? Un proiect european care priveşte termoficarea oraşului, adică schimbarea ţevilor ruginite ale lui Ceauşescu, cu unele noi, nu pe banii lui Matei, acest Smărăndiţă al popii, ci pe banii contribuabilului european.

Matei s-a îngrozit şi prima dată a zbierat, „3% e prea mult, cofinanţarea la proiectul european!”, adică donmne noi avem proiecte mari de făcut în acest oraş, „schimbarea tufişurilor de buxus, plantarea lalelelor de nu mă uita, ştergerea becurilor de pe stâlp, plimbarea căţeilor cu papion, împachetarea lăcustelor de Nigeria, frecat menta”, adică proiecte tată, proiecte beton,  nu chestii d-astea europene de 17 milioane de euro!

De fapt adevărul e cam altul, spun unii pentru care Matei s-a pus de-a latul la acest propiect. Că oraşul ar putea fi disecat de asfaltul dintre blocuri pentru a schimba aceste „ţevuri” (cum ar pronunţa acest Geo Bogza Matei), taman în alegerile din 2016, adică, electorul când ar merge la secţia de vot, dacă se împiedică de şanţul cu ţeavă, stucheşte în sân şi îi dă de mâncare organică lu’ tot neamul lui Matei. Cu poftă chiar!

Asta este, proiectul CET Govora ar pica cum nu se poate de prost pentru Matei zis şi Gigi, zis şi Ion, zis şi edion, zis şi făcut cu mâna. Adică şantier în faţa secţiei de vot chiar la locale!

Azi, adică marţi, anul 7246 de la facerea lumii, primarul indispensabil (nu vă gândiţi la izmeană) al Râmnicului nu vru să pună pe ordinea de zi proiectul CET-ului. Poate că data viitoare, după ce acest ziar i-a scris de dulce treaba asta, Matei s-o răzgândi, nu-i aşa, sunt bani europeni şi ţevile alea sparte de prin pământ trebuie schimbate, chiar dacă la vot, Matei nu va sări de 7%.

Nu-i aşa Mateiaş? Mintenaş, ia apucă-te matale de lins proiectul CET-ului şi pune-l mătăluţă pe ordinea de zi, chiar şi într-o extraordinară, sincer, numele unor străzi mai pot răbda până a fi schimbate. Dar ţevile astea trebuie schimbate până în 2028, adică, în anul când copii noştrii nu vor avea idee cine a fost cândva de mult într-o galaxie îndepărtată un viceprimar care s-a votat pe sine pentru a ajunge primar interimar….

 

Rodion Matei Camă-taru (ramnicuvalceaweek.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe