Şpârle şi şopârle, 26.03.2015

miercuri, 25 martie 2015

• Scandalul şpăgilor primite de preşedinta Tribunalului Olt are ramificaţii până în... staţiunea vâlceană Băile Olăneşti. Judecătoarea care l-a eliberat de șapte ori pe interlopul Bercea Mondial a returnat o parte din mita de 200.000 de euro. Când și-a dat seama că nu mai are nici o șansă să fie achitat, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a cerut înapoi banii dați judecătoarei Carmen Eugenia Marinescu, președinta Tribunalului Olt. La presiunile rudelor lui Sandu Anghel, judecătoarea i-a dat acestuia un teren și o casă din stațiunea Băile Olănești (judeţul Vâlcea). Informația apare în referatul DNA cu propunere de arestare a judecătoarei. „Potrivit cercetărilor, terenul şi construcţia din Băile Olăneşti au fost vândute de Marinescu Iuliu Severus, (soțul judecătoarei) prin mandatarul avocat Cismaru Dumitru către martorii (....), preţul fiind stabilit la suma de 8.000 lei”, se arată în documentul procurorilor.

• Primăria Râmnicului a eliberat zilele trecute autorizaţia de desfiinţare a unor clădiri şi construcţii aflate pe terenul fostei fabrici „Vâlceana”, autorizaţie solicitată de Simian Vlad Oprea şi Simian de Mouret Ana Maria (moştenitorii celebrei familii Simian). Este un lucru absolut firesc, având în vedere că mare parte din spaţii stau nefolosite de potenţialii chiriaşi, în timp ce alte clădiri şi foste hale industriale stau în paragină de zeci de ani, oferind un tablou dezolant în plin centrul Râmnicului.

• De acum nu mai este nici un dubiu: „brontozaurul bolşevic” Dumitru Persu a scăpat de decapitare din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Ipochimenul poate dormi acum liniştit în fotoliu până la alegerile locale din 2016 pentru că liberalii se tem de „reacţia” prefectului Dumitru Cornoiu în cazul unei decizii a CJ Vâlcea de revocare a lui Dumitru Persu. Chiar dacă a fost votat de structurile de partid, consilierul judeţean Aurel Simion nu are şanse prea mari să prindă vreodată postul de vicepreşedinte, deţinut în prezent de bătrânul Persu. Asta pentru că la şedinţa ordinară a CJ Vâlcea de la sfârşitul acestei luni nu este inclus nici un proiect de hotărâre privind „mazilirea” lui Dumitru Persu şi nici nu sunt şanse să se întâmple acest lucru în viitorul apropiat.

• Potrivit unui recent raport al Agenţiei de Protecţie a Mediului Vâlcea, principala sursă de poluare din judeţ cu impact major pentru reţeaua hidrografică este SC Oltchim SA, cu staţia de epurare biologică şi camera de amestec. Această societate, cu profil de activitate de fabricare de produse chimice organice şi anorganice, este principalul poluator al râului Olt, contribuind la impurificarea acestuia cu ape puternic alcaline, substanţe organice, materii în suspensie, reziduu filtrat. Pe de altă parte şi Uzinele Sodice Govora impurifică râul Olt cu ape alcaline şi puternic mineralizate. De fapt, majoritatea staţiilor de epurare monitorizate în luna februarie 2015 contribuie într-o măsură mai mică sau mai mare la impurificarea râurilor de suprafaţă din reţeaua hidrografică a judeţului, cu încărcătură de substanţe organice, compuşi ai azotului şi fosforului şi de materii în suspensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe