EXPLOZIV! Bercea Mondial îi “smulge” judecătoarei şpăgare casa de vacanță de la Băile Olăneşti | Una și una fac două! El vrea șpaga înapoi!

miercuri, 25 martie 2015

Judecătoarea care l-a eliberat de șapte ori pe interlop a returnat o parte din mita de 200.000 de euro. Ea a cumpărat și un teren din Slatina, cu pile, de la primăria lui Darius Vâlcov.

Când și-a dat seama că nu mai are nicio șansă să fie achitat, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a cerut înapoi banii dați judecătoarei Carmen Eugenia Marinescu, președinta Tribunalului Olt. Întreprinzătoare din fire, șefa Tribunalului a cheltuit mita de 200.000 de euro pe trei terenuri și o casă de vacanță.

Combinația imobiliară

La presiunile rudelor lui Sandu Anghel, judecătoarea i-a dat acestuia un teren și o casă din stațiunea Băile Olănești (Vâlcea). Astfel, ea a returnat jumătate din cei 200.000 de euro primiți în august 2011. Informația apare în referatul DNA cu propunere de arestare a judecătoarei. „Potrivit cercetărilor, terenul şi construcţia din Băile Olăneşti au fost vândute de Marinescu luliu-Severus, (soțul judecătoarei) prin mandatarul avocat Cismaru Dumitru către martorii (….), preţul fiind stabilit la suma de 8.000 lei”, se arată în documentul procurorilor. Aceste contracte sunt fictive, susțin procurorii, martorii tranzacției fiind în realitate niște interpuși între familia judecătoarei și familia lui Bercea Mondial.

FOTO: Judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu a primit mandat de arestare de 30 de zile de la Curtea de Apel Craiova

Tot cu banii din șpagă, ascunși în spatele unui împrumut fals, judecătoarea și-a cumpărat un teren în Slatina. DNA susține că valoarea acestuia a fost subevaluată în complicitate cu unii funcționari din Primărie.

Amica funcționarilor

Terenul în suprafață de 600 mp a fost cumpărat de la Primăria Slatina, la două zile după un „împrumut” fals de 10.000 de euro. Terenul în cauză a fost trecut de către Consiliul Local Slatina, din domeniul public în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al orașului. După două luni, același Consiliu aprobă vânzarea prin licitație a terenului, în vederea realizării unei investiții.

Votul a fost dat în baza unui raport de evaluare întocmit de expertul care a stabilit valoarea de 15,19 euro/mp, adică 9.117 euro. Anchetatorii susțin că există suspiciuni cu privire la subevaluarea acestui imobil, „ca urmare a relaţiilor avute de Marinescu Eugenia- Carmen cu funcţionari publici din cadrul Consiliului Local Slatina şi al Primăriei Municipiului Slatina”. La data vânzării, în iulie 2011, Primăria era condusă de Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanțe și actual senator PSD, acuzat de fapte de corupție în alt dosar.

Eugenia Carmen Marinescu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Curtea de Apel Craiova. Decizia poate fi atacată la instanța supremă. În urmă cu patru zile, în același caz, au fost arestați Iuliu Severus Marinescu și avocatul Dumitru Cismaru. Un alt complice, Ilie Bucă, este cercetat sub control judiciar. Judecătoarea este acuzată că a cerut și primit 200.000 de euro pentru eliberarea lui Bercea Mondial.

Cum a motivat judecătoarea eliberarea din închisoare a interlopului Sandu Anghel

Pe 31 august 2011, sătul după 7 luni de arest, Sandu Anghel și-a zis că nu mai se cade să stea închis și a pus la bătaie 200.000 de euro pentru a fi eliberat de Tribunalul Olt, instanță care, de altfel, l-a și arestat.

Atunci, judecătorii și-au motivat sentința și au susținut că Bercea Mondial, chiar dacă și-a înjunghiat un nepot, nu reprezintă un pericol public și nu mai poate influența martorii. Astfel, arestul urma să fie înlocuit cu interdicția de a părăsi localitatea. În plus, judecătorii miloși, „coordonați” de Carmen Marinescu, au considerat că „detenția preventivă a inculpatului apare ca fiind excesivă”. „Deși inculpatul urmează să fie judecat pentru o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de patru ani, pericolul social pentru ordinea publică în cazul lăsării în libertate a acestuia nu mai este actual cu cel al posibilității de influențare a părții vătămate sau a martorilor acuzării – în condițiile în care ascultarea acestora a fost aproape finalizată, iar față de inculpat există posibilitatea dispunerii unor măsuri care să împiedice această posibilitate – pe de o parte, iar pe de altă parte, durata detenției provizorii a atins un termen apreciabil, oportunitatea și proporționalitatea acesteia fiind analizate prin prisma actualului context probator al cauzei”, se arată în motivarea judecătoarei Carmen Marinescu.

Această cerere a fost urmată de alte șase solicitări similare, dar instanța superioară a anulat deciziile tribunalului.

Eliberat după 21 de cereri, dar încă în arest la domiciliu

Un alt personaj care, probabil, își blestemă ziua când a acceptat să-i boteze un copil lui Bercea Mondial este Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu. Trimis în judecată sub acuzația de trafic de influență, Mircea Băsescu a stat cinci luni în arest preventiv. După 21 de cereri de eliberare condiționată, el a fost trimis în arest la domiciliu.

FOTO: Mircea Băsescu este și acum arestat la domiciliu pentru că ar fi primit 250 de mii de euro de la familia Anghel

Procurorii spun că neamurile lui Bercea Mondial i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiți cu soluționarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor.

Procesele „mondiale”

După ce a fost condamnat în primă instanță la aproape 7 ani de închisoare, Bercea a cerut banii înapoi. În total, el susține că ar fi dat 600.000 de euro către diverse persoane care pretindeau că au puterea de a influența decizia judecătorilor. Pe lângă aceste condamnări, Sandu Anghel mai are câteva zeci de procese cu Primăria Slatina. El a ridicat opt palate în Slatina, toate identice, dar niciunul cu autorizație de construcție. Pentru patru din case, cu sprijinul justiției, Mondial a câștigat procesele cu municipalitatea. În alte trei cazuri, primăria încearcă să-i demoleze imobilele construite fără autorizaţie. În august 2012, un astfel de „palat” a fost dărâmat sub supravegherea autorităților.

S-a săturat să presteze gratis

Președinta Tribunalului Olt nu este singura care s-a „fript” cu Bercea Mondial și cu rudele sale. După ce aproape un an de zile s-a folosit de familia interlopului și a apărut de sute de ori la televizor în calitate de avocat al clanului, Pavel Abraham a renunțat la a-i mai reprezenta în instanță în numeroasele procese în care aceștia sunt implicați. Potrivit presei, motivul ar fi acela că fostul milițian nu a mai fost plătit pentru serviciile sale.

FOTO: Pavel Abraham nu-l mai reprezintă pe Borcea într-un dosar

Recent, Sandu Anghel a mai primit o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare în dosarul tentativei de mituire a unui gardian de la Penitenciarul Colibași. Aceasta se va contopi cu cea de 8 ani și 9 luni dictată de instanța supremă în cazul tentativei de omor asupra unui nepot al său. Supărat pe acestă a doua condamnare, Anghel a renunțat la serviciile lui Abraham, în acest proces el fiind reprezentat de un alt apărător. Înainte de despărțirea de Bercea Mondial, Pavel Abraham a ținut să arunce o ultimă „fumigenă”. Chipurile, Mondial „are mai multe filmări cu cei cărora le-ar fi dat bani în schimbul diverselor favoruri. Tind să cred că există filmări în care apare şi Traian Băsescu”.

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe