A.B.A. Olt – Acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei

miercuri, 25 martie 2015

                                                               

„Ca în fiecare an, pe data de 22 martie se sărbătoreşte “Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga Planetă, sub egida Naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are apa pentru viața omenirii și un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.

Cu această ocazie, Administrația Bazinală de Apă Olt, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și a Administraţiei Naţionale „Apele Române a demarat duminică 22 martie 2015, acțiuni dedicate Zilei Mondiale a Apei. Aceste evenimente s-au desfășurat în incinta instituției cu elevii  clasei a IV-a B, de la Școala Gimnaziala nr.5, îndrumați de doamna profesoară Camelia Mitan.

În cadrul acestei întâlniri, elevilor le-au fost oferite informații despre apă și importanța acesteia în dezvoltarea durabilă a vieții pe Pământ, încurajându-i să păstreze curățenia naturii, în special a apei, pentru că aceasta înseamnă viață.

Cu acest prilej, specialiştii A.B.A Olt au lansat noua poveste “Ovi îşi face prieteni noi”,proiect derulat de Administraţia Naţională „Apele Române”  sub forma unor jocuri educative, avand, ca scop informarea şi educarea elevilor din școlile partenere . Acest proiect face parte din campania de informare şi responsabilizare socială „Să păstrăm apele curate!”, premiată în cadrul festivalului campaniilor de mediu, de la Londra, la categoria BEST GREEN INTERNATIONAL CAMPAIGN.

La finalul acțiunii, elevii au fost recompensați din partea Administrației Bazinale de Apă Olt, cu dulciuri, răcoritoare, diplome și cărticica cu noua poveste “Ovi îşi face prieteni noi”.

Datorită feedbackului pozitiv oferit din partea elevilor, conducerea Administrației Bazinale de Apă Olt, a promis că se vor mai întalni și cu alte ocazii. Campania continuă pe parcursul intregului an 2015 în toate școlile partenere din județul Vâlcea. .

       Această zi a fost marcată  printr-o campanie de curațenie  și  de  Sistemul de Gospodarire a Apelor Vâlcea, cu  formațiile teritoriale de lucru, care au desfasurat acțiuni de igienizare pe  cursurile de apă din județul Vâlcea dupa cum urmeaza:

- igienizarea ambelor maluri ale pr.Olănești, din zona podului de la Catedrala- Ostroveni

pana in zona parcului Zăvoi;

-  igienizarea  pr. Govora, din zona Biserica Govora pană în zona Pod Gatejesti.

-  igienizarea pr. Pesceana, din zona pod DN67B - la Crețeni.

-  igienizarea pr. Lotru in zona acumularii Bradisor- coada lac, în comuna Malaia.

- igienizare în zona orașului Horezu pe pr.Ursani în punctul „Distilerie”, pr.Luncavăț în

punct „Depozite” și a pr.Ramesti in punct „Piata”.

In urma acestei acțiuni de igienizare, au fost colectați un numar de 250 saci gunoi a câte 120 litri fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe