Alina Gorghiu: Se discuta cu toti parlamentarii, inclusiv cu oameni din PSD, pentru o noua majoritate

duminică, 22 martie 2015

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu
Foto: Agerpres
 Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Constanta, ca partidul lucreaza la conturarea unei noi majoritati parlamentare, existand discutii in acest sens cu toti parlamentarii, "inclusiv cu oameni din PSD, de buna credinta".

 Alina Gorghiu a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Constanta, ca, in momentul cand va exista o noua majoritate parlamentara, va fi depusa o motiune de cenzura, fara a putea sa precizeze o data la care va avea loc acest lucru, transmite Mediafax.

"Acest moment va veni, imi doresc sa fie mai repede decat mai tarziu, tocmai pentru ca opinia mea este ca Guvernul Ponta este unul toxic, care face rau economiei si care face rau cetatenilor din Romania. Dar in acest moment lucram la conturarea majoritatii parlamentare care sa sustina acel program de guvernare in baza caruia PNL sa vina la Palatul Victoria. Nu pot sa avansez si cred ca au gresit si colegii mei care au avansat termenul de mai, de exemplu. E mai bine sa faci si sunt sigura ca, in momentul in care vom avea majoritate si vom depune motiunea de cenzura, veti afla cu totii ca acel moment va fi momentul adevarului", a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat ca se poarta discutii cu toti parlamentarii, inclusiv cu cei din PSD.

"Se discuta cu toti parlamentarii. Din pacate, sustinerea unei noi echipe guvernamentale nu se poate face decat cu parlamentarii in functie. Multa lume a zambit cand, dupa alegerile prezidentiale, am spus ca PNL isi doreste alegeri anticipate, tocmai pentru ca vroiam un Parlament care sa reflecte vointa de la urne din acel moment si care sa poata sa sustina o formula pe care electoratul si-o doreste la momentul acela. Astazi se discuta cu toti parlamentarii, se discuta inclusiv cu oameni din PSD, de buna credinta, care au inteles ca a merge in continuare cu o formula de Executiv cu Ponta inseamna ca se va duce Romania de rapa. Nu vreau sa avansez cifre, ar fi o greseala sa mai anuntam termenul cand vom avea majoritate parlamentara", a explicat Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a afirmat ca aceste discutii cu parlamentarii nu se fac negociind cu acestia functii in Guvern.

"Elementul fundamental este ca nu discutam cu ei negociind functii in Guvern, acesta este probabil lucrul care face destul de dificila discutia, dialogul cu ei. Ar fi fost foarte simplu sa facem un compromis in care sa le spunem "Veniti toti la guvernare, primiti toti functii in Executiv, in administratia centrala, in administratia locala" si atunci rezolvam majoritatea. Nu vrem sa facem acest lucru, nu suntem dispusi la trocuri politice, ci vrem sa discutam cu ei aplicat pe programul de guvernare", a conchis Alina Gorghiu.

de V.M.     HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe