Directorul Mihai Bălan a spus STOP JAFULUI de la Berbeşti Alunu! CET Govora răspunde minerilor protestatari: preluarea se face în trei etape

marți, 17 martie 2015

Angajaţi ai carierelor Alunu şi Berbeşti din judeţul Vâlcea, preluate recent de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) de către CET Govora, au sistat luni seara activitatea. Marţi dimineaţa câteva zeci de mineri din ambele exploatări au protestat în faţa sediilor administrative ale companiei faţă de noul contract colectiv de muncă (CCM). Angajaţii strânşi în faţa birourilor au spus că nu sunt de acord cu noile prevederi ale documentului (eliminarea anumitor facilităţi).

Anumiţi angajaţi de la Berbeşti-Alunu vor să primească bani pe NEMUNCĂ!

Pe de altă parte, în urma unui control dispus de conducerea CET Govora la carierele de la Berbeşti Alunu au fost găsite la muncă în jur de 200 de persoane din cele 1200! Restul erau acasă, probabil, şi aşteptau salariile. Adevărul este că în ultimele luni ACTIVITATEA LA ACESTE MINE APROAPE CĂ A STAGNAT, iar mulţi dintre angajaţi au fost învăţaţi să primească bani pe NEMUNCĂ. Productivitatea la aceste cariere este extrem de mică din două cauze: lipsa de interes a salariaţilor şi dotarea tehnică precară. Pe surse am aflat că în spatele acestor proteste s-ar afla şi lideri de sindicat, ingineri, mineri, oameni de afaceri care lucrau „mână în mână“ la DEVALIZAREA acestor cariere miniere. Sub pălăria extrem de generoasă a Complexului Energetic Oltenia anumiţi şmecheri de la Alunu şi Berbeşti au făcut averi de milioane de euro. VREMEA JAFULUI DE LA ALUNU - BERBEŞTI A TRECUT!  

CET Govora va trebui să investească în perioada următoare RAPID câteva milioane de lei pentru ca minele să devină eficiente.

„Oamenii au fost pasnici, intelegatori si au o doleanta simpla, sa le fie mentinute aceleasi drepturi banesti si dupa preluarea de catre CET. N-as spune ca neaparat a fost un protest, ci mai mult o forma de a-si spune punctul de vedere“, a declarat primarul localitatii Alunu, Vasile Boiangiu.

Directorul Mihai Bălan îi linişteşte pe mineri

Reprezentanţii CET Govora s-au deplasat la Berbeşti şi Alunu, desfăşurând negocieri la sediul Primăriei comunei, cu conducerea carierelor miniere şi autorităţile publice locale.  Conducerea CET Govora, prin reprezentatul ei, directorul Mihai Bălan, a transmis marţi o notă minerilor care au protestat la Berbeşti şi Alunu, în care sunt specificate trei etape privind preluarea angajaţilor celor două cariere de la Complexul Energetic Oltenia.  Astfel, potrivit notei, în prima etapă se semnează contractul individual de muncă între angajaţi şi angajatori. În etapa a doua, angajaţii vor avea toate drepturile din regulamentul intern al CET Govora: tichete de masă, tichete cadou, prima de vacanţă, ajutor energie electrică etc. Iar în etapa a treia, după preluarea personalului, se declanşează negocierea privind noul regulament intern între administraţie şi sindicate. Durata negocierii, se mai arată în respectiva notă, este de maximum două luni.  

În luna martie, carierele miniere Berbeşti şi Alunu au fost externalizate de la CEO şi preluate de CET Govora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe