Şpârle şi şopârle, 16.03.2015

luni, 16 martie 2015

• Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Maria Ciobanu nu s-a născut cu numele acesta! Marea cântareaţă apare în buletin ca Diaconu! Numele Ciobanu a venit ulterior de la satul vâlcean Ciobăneşti! Maria Ciobanu s-a născut pe 3 septembrie 1937 în satul Roşiile (judeţul Vâlcea).  "Pe ea n-o cheama Ciobanu în acte. Pe părinti îi chema Curea şi Diaconu, iar ea şi-a luat numele de la satul Ciobăneşti", a dezvăluit la un moment dat dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiaţii marii interprete. Deşi în buletin ea apare ca Diaconu, Maria Ciobanu (77 de ani) a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu, după un sat aflat în apropierea localităţii natale.

• Clovnul politic Valentin Adrian Iliescu, fostul patron de tristă amintire al TV Etalon şi fost membru „de vază” al PDL Vâlcea, a primit un „cadou” de 1 miliard de lei vechi din partea CNA pentru televiziunea lui din garsonieră, denumită pompos TV Estrada Bucureşti. Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune Estrada TV cu amendă de 1 miliard de lei vechi, întrucât a modificat structura serviciului de programe fără acordul Consiliului, fapt ce contravine prevederilor din Legea audiovizualului. De asemenea, o serie de emisiuni de teleshopping, precum şi unele ediţii ale emisiunii „Fabrica de sănătate” din perioada decembrie 2014-ianuarie 2015 au fost difuzate cu încălcarea Legii audiovizualului care prevede obligaţia radiodifuzorilor de a informa corect publicul telespectator, precum şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care interzic publicitatea mascată şi menţionarea în teleshopping a unor indicaţii terapeutice referitoare la boli infecţioase grave sau tumorale.

• După ce s-a fript cu DNA, actuala conducere interimară a Spitalului Judeţean Vâlcea „suflă şi în iaurt”, odată cu publicarea listei achiziţiilor publice care vor fi făcute de unitatea spitalicească în anul 2015. Astfel, din documentul de 143 de pagini aflăm, printre altele, că Spitalul Judeţean Vâlcea are nevoie în acest an... de 30 tone de carne de pasăre (în valoare de 60.000 euro), 116 tone de cartofi (în valoare 22.200 euro), 1,2 tone de ceapă uscată (în valoare de 2.400 euro), 4,2 tone de eugenii (în valoare de 54.000 euro), 44.600 bucăţi de fasole verde păstăi (în valoare de 23.4000 euro), 270.000 de pâini (în valoare de 37.300 euro), 84.000 de ouă (în valoare de 5.400 euro), 4,2 tone de varză (în valoare de 12.000 euro), etc. Mai spunem că valoarea totală a alimentelor care vor fi achiziţionate în 2015 de Spitalul Judeţean pentru bolnavii internaţi se ridică la suma de 485.400 euro. Vom urmări cu mare atenţie modul cum va fi respectată lista de achiziţii!!!

• Patronii penali de microhidrocentrale şi-au impus voinţa: Ion Stoenescu este din nou director la Administraţia Bazinală Olt. După ce a candidat de unul singur, controversatul Stoenescu a câştigat „suprinzător“ şi a revenit pe această funcţie. Conducerea centrală a ANAR dovedeşte că este puţintel schizofrenică dacă-l repune în funcţie pe un ipochimen despre care Curtea de Conturi spune că este un incompetent şi a creat o gaură semnificativă în bugetul instituţiei! Să vă spălaţi cu el pe cap, domnilor din conducerea ANAR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe