Evaziune fiscală cu un prejudiciu de 9 milioane euro

duminică, 15 martie 2015

Patronul societăţii care a construit Pasajul „Tudor Vladimirescu“ din Râmnicu Vâlcea

Georgică Cornu, arestat la domiciliu în dosarul de evaziune fiscală

 

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost arestat la domiciliu în această noapte, iar alte şase persoane vor fi cercetate sub control judiciar, a decis Tribunalul Mehedinţi în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 9 milioane euro, în care este vizat afaceristul, transmite presa.
Şedinţa de judecată s-a încheiat la miezul nopţii. Şapte persoane au fost prezentate instanţei ieri după-amiază, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi acuză că, în perioada 2008-2014, reprezentanţii a 88 de societăţi comerciale au dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a unor facturi fiscale fictive în valoare de peste 22,5 milioane euro, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 9 milioane euro.
Dosarul a fost constituit în baza sesizării Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Marţi, procurorii au făcut 61 percheziţii în Capitală şi în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş- Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe