Cristian Buican pune pe masa Guvernului problemele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea

duminică, 15 martie 2015

 

Prin intermediul interpelării nr. 1534B din 30.09.2014 adresate Ministerului Sănăţăţii, deputatul Cristian Buican a solicitat repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestei importante instituţii nu corespundea din punct de vedere numeric şi nici tehnic, necesităţilor cotidiene. Ţinând cont că răspunsul ministrului Nicolae Bănicioiu din data de 11.11.2014 nu răspundea solicitărilor specifice din cadrul interpelării, în data de 10.03.2015, parlamentarul liberal vâlcean a reluat solicitarea prin intermediul procedurii parlamentare a întrebării.

În documentul transmis Ministerului Sănătăţii, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, a informat responsabilii guvernamentali că situaţia parcului auto a Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a agravat constant, existând în prezent un deficit atât în ceea ce priveşte numărul maşinilor necesare, cât şi în privinţa uzurii acestora: „În luna octombrie 2014 vă informam că din cele 55-56 de ambulanţe necesare pentru corecta funcţionare a acestui serviciu vital, SAJ Vâlcea funcţiona cu 42 de autosanitare, din care 9 înregistrau o stare avansată de degradare, iar alte 2 erau nefuncţionale, în urma unor accidente de circulaţie. Chiar dacă între timp Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Vâlcea 3 autosanitare noi, alte 4 astfel de autovehicule s-au stricat, necesitând reparaţii capitale. Mai mult decât atât, una din cele trei autosanitare repartizate de către Ministerul condus de dumneavoastră judeţului Vâlcea înregistrează probleme mecanice, chiar dacă este nouă. Mai trebuie precizat faptul că o bună parte din aceste maşini din cadrul parcului auto al SAJ Vâlcea înregistrează km parcurşi cu mult peste numărul optim de funcţionare. Ţinând cont că norma de reînnoire a parcurilor auto prevede schimbarea maşinilor care înregistrează peste 120.000 km, iar parcul auto de la SAJ Vâlcea are majoritatea maşinilor cu mult peste 500.000 km, consider că este inadmisibil ca Ministerul pe care îl conduceţi, din diferite motive, să nu poată respecta prevederile legale” se arată în documentul transmis Ministerului Sănătăţii.

Pe lângă problema stringentă a reînnoirii parcului auto al SAJ Vâlcea, deputatul Cristian Buican i-a solicitat Ministrului Sănătăţii şi suplimentarea personalului, în vederea redeschiderii punctului de lucru de la Voineasa, necesar mai ales pe timp de iarnă, ţinând cont de afluxul mare de turişti de la pârtia de schi: „O altă problemă cu care se confruntă SAJ Vâlcea este lipsa de personal. În urma discuţiilor cu administraţia publică locală din Voineasa, acolo unde se află o pârtie de schi şi afluenţa de turişti este de zecii de mii pe week-end, cu administraţia publică judeţeană şi cu conducerea SAJ Vâlcea am constatat că este necesară reînfiinţarea de urgenţă a punctului de lucru de la Voineasa. Astfel ar fi nevoie de 2 echipaje complete, pentru asigurarea permanenţei la această importantă pârtie de schi şi implicit pentru luarea tuturor măsurilor necesare pentru evitarea unor situaţii grave în care viaţa oamenilor ar putea fi pusă în pericol” se mai specifică înîntrebarea adresată executivului.

„Situaţia parcului auto al SAJ Vâlcea este una critică. Din cauza incompetenţei responsabililor guvernamentali din domeniul sanitar, nu numai că nu avem destule ambulanţe sau că norma de reînnoire a parcului, stabilită prin lege nu se respectă, dar şi maşinile noi ce sunt distribuite au probleme mecanice şi tehnice. Este inacceptabil acest lucru şi demonstrează totala lipsă de interes a reprezentanţilor PSD în gestionarea problemelor curente. Sunt iresponsabili şi aroganţi şi Doamne fereşte să avem parte de vreo tragedie. Pe lângă problema parcului auto, i-am adus la cunoştinţă ministrului Bănicioiu şi faptul că există şi o acută problemă în privinţa personalului. Nu este posibil să ai un aflux de zeci de mii de turişti la o pârtie de schi şi să nu ai personal sa poţi redeschide un punct de lucru. Din păcate, din informaţiile neoficiale pe care le am, în loc să se îngrijească de reînnoirea parcului auto sau de suplimentarea personalului de la SAJ Vâlcea, Bănicioiu şi prietenii lui din PSD Vâlcea doresc să schimbe actuala conducere, ce a dovedit profesionalism, în ciuda condiţiilor grele, şi să îşi pună lipitorii de afişe de la PSD. Cu asta se ocupă cei de la PSD şi vreau ca opinia publică să ştie acest lucru!” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe