Ponoran şi Sălişte SE BAT pentru postul de manager la Spitalul Judeţean Vâlcea

vineri, 13 martie 2015

Lupte crâncene în interiorul PNL Vâlcea pentru postul de manager al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Liberalii s-au împărţit în două tabere: una care îl susţine frenetic pe chirurgul Dan Ponoran şi cealaltă, formată din vechii pedelişti, care o agreează pe Georgeta Sălişte, cea care a mai condus această instituţie. Cei doi şi-au depus miercuri, 11 martie, dosarele pentru participarea la concurs.

Pe surse am aflat că ar intenţiona să se mai înscrie şi Letiţia Badea, care ocupă acum postul de director medical şi Alina Dobre, directoarea de îngrijiri a SJU Vâlcea.

Cele mai mari şanse le-ar avea medicul Ponoran, care este susţinut puternic de consilierul judeţean liberal Dumitru Tărăşenie, om de încredere al preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican. Totuşi, chirurgul Ponoran nu este atât de imaculat cum ar crede unii, Afacerea „Consumabile Timişoara“ este încă proaspătă în memoria anumitor persoane. Ponoran şi prietenul Ignat ştiu mai multe amănunte destul de interesante pentru anchetatori.

Şanse destul de mici are fosta directoare Georgeta Sălişte care va da în curând cu subsemnatul pe la instituţiile statului pentru deficienţele consemnate recent de Curtea de Conturi.

Potrivit anunţului postat pe pagina de internet a Spitalului Judeţean, Consiliul de Administraţie organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de manager în data de 23 martie 2015, iar doritorii îşi pot depune dosarul de înscriere până la data de 16 martie 2015, la secretariatul SJU Vâlcea. 

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea organizează concurs în conformitate cu prevederile Dispoziţiei Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 59110.02.2015, prin care se aprobă Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de manager, persoana fizică al unităţilor sanitare cu paturi al căror management al asistenţei medicale a fost preluat de către Consiliul Judeţean Vâlcea. Concursul se va organiza în data de 23 martie 2015, la ora 13.00, la sediul spitalului din strada Calea lui Traian nr.20l - parter. Dosarul de înscriere se depune personal la secretariatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea până la data de 16 martie 2015, ora 15.30. Concursul constă în proba scrisă, susţinere proiect de management, după caz, de un interviu de selecţie. La concurs se pot înscrie persoane fizice care întrunesc cumulativ următoarele condiţii: - sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; b) sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, sau sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii; c) au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii; d) nu sunt condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală; e) sunt apţi din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic); f) nu au vârsta de pensionare, conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments on “Ponoran şi Sălişte SE BAT pentru postul de manager la Spitalul Judeţean Vâlcea”

  1. Total gresit d-le Pirnau.Eu nu voi sustine pe nimeni.Voi actiona astfel incit concursul sa se desfasoare absolut corect dind sanse egale tuturor candidatilor. Sa fiti sigur de asta!

    1. D-le Tarasenie, se aude prin spital ca Georgeta Saliste umbla cu "pachetelele" cu euroi dupa membrii comisiei. Cica pe Folea l-a "aranjat". Urmati dvs. Ca asa e in viata. Cu o mana furi din banii spitalului, dar vine momentul sa mai si dai

  2. Dupa ce a furat 8 ani din fondurile SJU, Georgeta Saliste mai vrea. Cam asa sta problema. Din pacate nu are concurenta. Sau nu stiati ca Ponoran e "omul ei" ?

  3. Ar trebui totusi sa pastrati putina decenta! Nu puteti acuza o persoana ca a furat fara dovezi! Deocamdata salariatii au fost multumiti pe timpul manageriatului d-nei Saliste, om cu state vechi in spital, tehnocrat. De altfel a avut o ascensiune corecta, fiind mai intai 15 ani sef serv Resurse Umane, perioada in care a acumulat foarte multe cunostinte despre ideea de manageriat! Din pacate dl dr. Ponoran are 2-3 ani de cand a venit in spital si daca ne aruncam privirea spre profesia dumnealui vom constata cu stupoare ca este cel mai necautat chirurg! Oare acesta este motivul pentru care vrea sa-si reverse frustarile neimplinirii profesionale de si-a depus dosarul pentru concurs? Un lucru e clar - daca nu esti in stare sa-ti practici propria profesie (pentru care ai facut o scoala) cum ai putea practica alta? Din pacate asta este marea noastra problema.....a tuturor romanilor!!!! Succes d-na Saliste!

  4. CREDIT TINERILOR, AJUNGE CU SALISTE, SI CU DINOZAURUL DE PLOSCARU, CE DRACU; "D-NUL SALARIAT DIN SPITAL", CRED CA ORI ESTE DE LA BIROUL DE ACHIZITII, ORI ESTE SOFERUL SAU SECRETARA GETEI; CE DRACU, LASA-NE TATA CU STATE VECHI, CU TEHNOCRATI, CU ASCENSIUNE CORECTA, CA E HAOS IN SPITAL DE CAND MA STIU EU; TREBUIE SCHIMBARE CLARA, TOTI DIN MANAGEMENT EJECT, ECHIPA DE TINERI, SI LA TREABA, CA E SAT FARA CAINI SPITALUL ASTA DE 10 ANI; BAFTA DANE, SUCCES LUNI.

  5. BRAVOOO DANE, FELICITARI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE .Mare dreptate aveti d-nle Beck ,afara cu toti care si-au batut joc de spitalul acela ...

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe