Şpârle şi şopârle, 12.03.2015

miercuri, 11 martie 2015

• În urma notei scurte din această rubrică din numărul trecut al ziarului nostru, consilierul judeţean Tiberiu Georgescu ne-a trimis un scurt drept la replică referitor la averea sa: „Bunicul meu a avut un teren pe care comuniştii l-au confiscat în 1946, teren recuperat în justiţie de el în 2007 pe care eu l-am primit şi l-am vândut în anul 2008 investind în imobiliarele de care aţi amintit în articolul din ziar. Poate să vină şi FBI sau CIA, nu doar ANI sa ma verifice”.

• Toată lumea fuge de postul de manager al Spitalului Judeţean Vâlcea ca „dracu de tămâie”, în contextul „vizitelor” făcute în ultima perioadă de procurorii DNA şi Curtea de Conturi. Potrivit unor surse sigure, până în momentul de faţă, nimeni nu s-a înscris la concursul care va avea loc în 23 martie 2015, deşi mai sunt doar patru zile până la data limită de depunere a dosarelor de candidatură.

• În data de 11 martie, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atribuit un contract de circa 1 miliard de lei vechi firmelor Data Computer SRL (lider de asociere) şi Davexim SRL (asociat) având ca scop furnizarea de... plăcuţe pentru arbori şi buşteni, ciocane aplicat plăcuţe şi accesorii, creioane forestiere la Direcţia Silvică Râmnicu Vâlcea. Valoarea este cam mare faţă de cantitatea de care au nevoie pădurarii din Vâlcea, însă mai există unele dubii, având în vedere că cele două firme au în obiectul de activitate... comercializarea şi întreţinerea de componente PC şi telefonie mobilă.

• „Baronul” de Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, a fost prins în ofsaid de Curtea de Conturi.... La primăria condusă de Nicu Voicescu s-a descoperit că nu au fost respectate prevederile legale privind conducerea unei evidenţe contabile separate pe activităţi a veniturilor şi cheltuielilor serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare prin neutilizarea contului 411 „Clienţi” în corespondenţă cu contul 704 „Venituri din lucrări executate şi servicii prestate”. De asemenea, nu s-a calculat, evidenţiat şi încasat impozitul pe clădiri, pentru persoanele fizice, care nu au declarat construcţiile noi, dar nu au fost luate măsuri de urmărire şi executare silită pentru debitele neachitate la termen de persoanele fizice şi persoanele juridice care deţin bunuri impozabile pe teritoriul comunei Fârtăţeşti şi care înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor către bugetul local. În fine, nu în toate cazurile, consumul de apă înregistrat în evidenţa tehnico-operativă având la bază citirea indexului contoarelor de apă, a fost facturat utilizatorilor din Fârtăţeşti şi nu au fost urmărite spre încasare veniturile aferente serviciului prestat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe