Cantităţi uriaşe de lemne sunt furate din pădurile Vâlcii

luni, 9 martie 2015

 

În ziua de 5 martie, pe drumul DN 64 - Prundeni, Poliţia a oprit în trafic un autovehicul care tracta o semiremorcă care  transporta aproximativ 39 m.c.  material lemnos, esenţa fag. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pentru cantitatea de material lemnos nu existau documente legale de provenienţă, fiind luată măsura confiscării acestuia şi lăsării în custodie la Ocolul Silvic Drăgăşani. A fost aplicata sancţiune contravenţională conform art.19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010, privind codul Silvic în valoare de 10.000 lei.

În perioada 04-05 martie a.c., poliţiştii au acţionat pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţiei Rurală 7 Măldăreşti pe linia combaterii evaziunii fiscale, sustragerii şi transportului ilegal de material lemnos, cât şi pe linia prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere. Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5100 lei, au fost constatate 3 infracţiuni şi au fost confiscate 1,6 m.c. material lemnos şi valoric 2,47 m.c. de material lemnos  stejar.

La data de 06 martie a.c., poliţiştii l-au depistat pe C. Gheorghe, din com. Racoviţa, care a condus un autovehicul pe DN 7, transportând cantitatea de 1,834 mc. material lemnos, bustean, fără aviz de însoţire. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi lăsată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Voineasa. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, alin. 1 din Legea 171/2010.

În zilele de 04 şi 05 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băile Olăneşti au executat controale pe raza oraşului. Cu această ocazie, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 490 lei. De asemenea, a fost identificat S. Ovidiu, de 23 de ani,  care transportă fără forme legale cu atelaj hipo 0,74 m.c. material lemnos. S-a procedat la confiscarea cantităţii de lemn, iar faţă de bărbat s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 171/2010. Poliţiştii au acţionat de asemenea pe raza oraşului Călimăneşti pentru prevenirea şi combaterii faptelor antisociale. Cu această ocazie, au fost constatate 7 contravenţii şi a fost reţinut un permis de conducere.

La data de 05 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Obârşia Lotrului au acţionat în baza planului ”Scutul pădurii 2015” pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Cu această ocazie, a fost constatată o infracţiunea de tăierea de arbori fără marcă, de către M. Gheorghe, de 56 de ani, care a tăiat 12 arbori, specia molid, fără a fi marcaţi silvic de pe proprietatea sa. În urma cercetării la faţa locului efectuată în cauză s-a constatat că a fost tăiată şi sustrasă o cantitate de 25, 366 m.c. care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată  ocolului silvic. Prejudiciul cauzat a fost stabilit de organele silvice la suma de 6.480 lei. În cauză a fost întocmit dosarul penal, în care se efectuează cercetări pentru infracţiunea de tăierea fără drept de arbori, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 108, alin.1, lit. d din Legea nr. 46/2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Cantităţi uriaşe de lemne sunt furate din pădurile Vâlcii”

  1. Dar de faptul că falnicele păduri de la Alunu au ajuns niște tufișuri, nu se sesizează nimeni?

    La Alunu, cei care au atribuții de control sunt tocmai cei care defrișază sălbatic!

    Dacă se tot cred spusele incompatibilului - Boeangiu, Alunu ajunge Valea Plîngerii!

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe