Scrisoare deschisă de la o femeie căreia nu îi place cum arată țara bărbaților

duminică, 8 martie 2015

petruta zernicLA MULTI ANI tuturor FEMEILOR LUMII !

Sa fim sanatoase , puternice , diplomate pentru a putea schimba lucrurile rele care se intampla in lume .
Sa ,, lucram " la educatia baietilor , sotilor , tatilor , iubitilor , fratilor , colegilor , etc. etc. pentru a nu ne mai considera ,, sexul slab " , pentru a ne promova si noi in functii responsabile pentru luarea unor decizii importante .
Se vorbeste de ani de zile de egalitatea femeilor cu barbatii , de democratie ... in fond , ea nu exista .
Va rog - pe cele care va considerati in stare - sa participati la viitoarele alegeri parlamentare , in alegerile consiliilor judetene si primari pentru a fi intr-un raport egal cu barbatii , pentru a nu-i mai lasa sa faca ce vor ei . Uitati-va la ,, marii " barbati ai lumii cum au provocat si provoaca atatea razboaie ( desi ei ne cred pe noi vinovate de multe orori - chiar daca au mai fost situatii de femei dezaxate , bolnave ..- asta nu inseamna ca toate suntem la fel ) , cum au murit si mor oameni nevinovati , cum suntem exploatate in diverse moduri , cum nu suntem apreciate la justa noastra valoare etc. etc.
As dori ca prin priceperea noastra , prin dragostea si iubirea noastra sa-i daterminam sa-si schimbe atitudinea gresita in ceea ce ne priveste . Nici noi nu putem trai fara ei , nici ei fara noi ! Avem in jurul nostru atatea exemple de femei grozave , in toate domeniile de activitate : invatamant , medicina , literatura , arta , agricultura , comert , afaceri , politica - mai putine din pacate - etc. etc. , si-i lasam pe barbati sa faca ce vor ei cu noi ?
Pana cand , dragele mele ?
Uitati-va ce se intampla in tara noastra daca i-am lasat ,, sa-si faca mendrele " cum au vrut ei . Femeilor lor le place ? Sau s-au complacut in mocirla morala -si nu numai - in care s-au scaldat sotii lor ?, Daca lor nu le-a pasat ( avand atatea privilegii le-a convenit , nu s-au mai gandit si la restul...) , noua ne pasa .
Uitati-va ce s-a ales din Romania . O drama ! Copiii care-si lasa in tara parintii batrani si neputinciosi si pleaca in alte tari pentru a avea grija de straini ; medici , asistente , specialist iT , constructori , muncitori etc. etc, care au plecat pentru un trai mai bun , dar mor de dorul celor ramai acasa si de tara lor .
Uitati-va cum au distrus tot ce a fost bun in tara noastra , cum au vandut pe nimic tot ce-au construit romanii de-a lungul anilor ! Cum ne-au mintit si ne mint cu nonsalanta ! Cum ne-au manipulat prin televiziuni !
Stiti bine toate lucrurile acestea , ce sa vi le mai amintesc ! Tot ce nu cred ca stiti este faptul ca suntem vinovate pentru ca am permis aceste lucruri , ca n-am facut nimic sa schimbam situatia ! Da , SUNTEM VINOVATE ! Si acest lucru este valabil pentru toate femeile lumii care inca accepta SCLAVIA , VIOLENTA , SUPUNEREA etc. etc.
V-am scris cu speranta si increderea ca acest mesaj va ajunge la cat mai multe femei si vom face in asa fel incat dorintele noastre sa fie indeplinite , sa convingem barbatii ca avem aceleasi drepturi , aceleasi obligatii , In mod egal ! INCEPEM EDUCATIA ?
Cine este de acord cu mine , sa-mi dea un semn ! Va admir si va iubesc mult , pe toate ! Si fiti solidare unele cu altele , numai asa vom putea sa ne bucuram de izbanda ! LA MULTI ANI ! P. S. M-am referit aici la anumiti barbati ,la conducatori , la cei din politica si din anumite functii de conducere . Pentru ca sunt si barbati minunati care merita toata admiratia , pretuirea , dragostea si iubirea noastra . Si care ar fi bine ca si ei sa se implice in demersul meu ! Asteptand reactii si critici , va multumesc tuturor !

Petruta Zernic - https://www.facebook.com/petruta.zernic/posts/805321276219637:0

Titlul aparține publicației Criterii Naționale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe