„Sinucisul” miliardar Costel Comana opera pe calea ferată Râmnicu Vâlcea – Alunu!

duminică, 1 martie 2015

Calea ferată Râmnicu Vâlcea – Alunu aparţine operatorului privat Regiotrans SRL Braşov, adică? Nmeni altul, decât Costel Comana, omul care a decis să găsească puntea spre cer, direct din avion, pe cursa Bogota – San Jose.

Costel Comana este asociat principal în cadrul unei companii care toca subvenţii de la Ministerul Transproturilor pentru licenţe de transport călători pe diferite rute de transport, absolut falimentare.

Astfel, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Băbeni- Şirineasa – Popeşti – Cernişoara- Berbeşti – Alunu, circulau motoarele lui nea Costel absolut goale, pentru că pe aceste rute şi în cel mai îndepărtat punct se face cu un mijloc rutier, maxim o oră jumătate. Iar biletele de la autobuz nu sunt atât e scumpe.

Altfel spus, CFR Călători, adică statul consideră că nu poate fi eficient pe aceste rute din ţară şi le închiriază la firme private. Se mizează că privaţii ar putea rentabiliza aceste linii de transport. Cum?

A văzut cineva vreun tren spectaculos pe ruta Berbeşti- Alunu? Motoarele roşii arătau jalnic, gen vestul sălbatic şi nu ştiu dacă am văzut vreodată mai mult de 1-2 călători. Atunci pe ce pana mea se duceau subevnţiile? Eu nu ştiu, însă există zvonuri care spun că pensionarii, elevii şi alte categorii de navetişti primesc prin lege reduceri la transport şi, că exact aceste subvenţii le lua Comană. Dar cum, dacă nu avea călători? Asta verifică DNA-ul în aceste zile.

În prezent DNA are în plindă desfăşurare o ancheta care priveşte societetea Regiotrans. Potrivit rechizitoriului, Costel Comana şi partenerul său de la compania Regiotrans, Iorgu Ganea, dădeau şpagă mai multor oameni din CFR şi ministerul Transporturilor ca să obţină trasee. Pentru aceste rute, firma privată încasa subvenţii uriaşe de la stat, care acopereau peste 80% din venituri. Procurorii au descoperit că patronii firmei au luat subvenţii ilegale de 5 milioane de euro.

În dosar au fost arestaţi Iorgu Ganea, Estrella Ştefănescu, şefa serviciului de Urmărire Transporturi din CFR. În dosar mai sunt anchetaţi directorul Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Dumitrescu, precum şi Costache Nicolau, directorul Regionalei CFR Braşov.

Din 2009, contractile de subvenţii pe care le primeau Comana şi Ganea prin firma pe care o deţin au fost semnate de Ludovic Orban, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus! Adică tot spectrul politic şi toţi miniştrii transporturilor! Vorbim de Regio “Trans” nu?

Costel Comana deţinea, împreună cu Iorgu Ganea, compania braşoveană Regiotrans. Comana era unul dintre cei mai bogaţi români, conform Top 300 Capital, care l-a plasat pe locul 178, cu o avere estimată la 30-32 de milioane de euro. Acesta s-a sinucis săptămâna trecută într-o cursă de linie între Bogota şi San Jose. (ramnicuvalceaweek.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe