CSM Râmnicu Vâlcea speră să fie înscrisă în Liga I printr-o decizie a TAS

joi, 26 februarie 2015

Gruparea CSM Râmnicu Vâlcea speră să fie înscrisă în ediţia 2015-2016 a Ligii I printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va judeca în următoarele săptămâni memoriul prin care contestă dreptul formaţiei CSU Craiova de a promova la finalul sezonului 2013-2014 al Ligii a II-a.

CSM Râmnicu Vâlcea speră să fie înscrisă în Liga I printr-o decizie a TAS (Imagine: Mediafax Foto/AFPManagerul general Lucian Munteanu a declarat, joi, că gruparea vâlceană nu a abandonat niciun moment demersul legal început în vara anului trecut.

"Noi am început demersurile pe plan intern. Răspunsul nu a venit în timp util din partea Federaţiei Române de Fotbal şi Liga I a început. Ne-am dat seama că singura şansă este TAS. Am avut răbdare, am încheiat un contract cu o casă de avocatură care să ne reprezinte. Abia în acest moment putem da amănunte pentru că am clauze de confidenţialitate clare cu firma de avocatură. A trebuit să urmăm toţi paşii legali. A trebuit să mergem la Comisia de Disciplină, să facem recurs la decizia Comisiei de Disciplină. Acum am ajuns cu apelul la TAS, pe care l-am făcut în luna decembrie a anului trecut, mai precis pe 5 decembrie. Am achitat o taxă de 1.000 de franci elveţieni, prima condiţie ca dosarul să se judece", a spus Munteanu.

Oficialul susţine că o parte din cheltuielile clubului cu litigiul de la TAS vor fi suportate şi de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea. "Ne-a fost greu să fim acuzaţi, să fim comentaţi, să se spună că am vândut locul Craiovei. S-a spus că ne-am retras plângerea. Din cauza contractului de confidenţialitate nu am putut să spunem care sunt demersurile noastre. Am suferit şi noi, aşa cum şi băieţii au suferit pe teren. Din respect pentru ei şi pentru spectatori am continuat aceste demersuri, chiar dacă a fost un sacrificiu financiar în plus. Am ajuns acum într-un punct în care lucrurile nu mai depind de noi, să se judece nedreptatea care a fost făcută. Până la sfârşitul săptămânii viitoare va trebui să achităm toată taxa. Săptămâna trecută am mers şi la domnul primar, i-am expus toată situaţia şi avem promisiunea că o parte din taxa care este undeva la un miliard de lei valoare totală, o să fie achitată de Consiliul Local, conform procentelor pe care primăria le are la club", a explicat managerul general.

În speranţa că va câştiga litigiul de la TAS, gruparea vâlceană va începe să pregătească dosarul pentru obţinerea licenţei de Liga I. "Sperăm la o decizie favorabilă, ne bazăm pe regulamentele FRF, pe firma de avocatură care ne reprezintă. Nu ştiu care sunt şansele, dar e sigur că acest caz se va judeca şi în maximum două săptămâni vom avea un răspuns. Sper că le-am câştigat încrederea vâlcenilor şi sperăm să vină în număr mare la stadion la meciul de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare. Una peste alta, luăm în calcul varianta de a câştiga la TAS şi de luni pregătim dosajul de licenţiere pentru Liga I", a adăugat Munteanu.

CSM Râmnicu Vâlcea ocupă în prezent locul 7 în clasamentul Seriei a II-a a Ligii a II-a. Sezonul trecut, gruparea vâlceană a încheiat play-off-ul pe poziţia a treia în spatele formaţiilor CS Universitatea Craiova şi ASA Târgu Mureş, care au promovat în Liga I.

Conducerea CSM Râmnicu Vâlcea a contestat dreptul clubului CSU Craiova de a promova, susţinând că aceasta nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

Însă Adunarea Generală extraordinară a FRF, întrunită la 28 iunie 2014, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova, înfiinţată în vara anului 2013, a putut promova în Liga I.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe