Şpârle şi şopârle, 16.02.2015

luni, 16 februarie 2015

• Primul consilier judeţean care şi-a actualizat declaraţiile de avere şi interese în 2015 este chiar Gheorghe Păsat, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea. În privinţa bunurilor deţinute de nea Gică Păsat nu sunt diferenţe vizibile faţă de precedentele declaraţii de avere.

• Șeful unei organizații politice din Vâlcea l-a băgat la înaintare pe un consilier județean pentru a negocia cu un patron din Drăgășani o afacere pe bani publici. Este vorba despre mai multe zeci de miliarde de lei în domeniul transportului, adică aranjarea unui contract în acest domeniu la o societate comercială de stat. Băieți, ușor cu pianul pe scări!

• Licitaţia de televiziune digitală terestră s-a încheiat: firma Regal SRL din Râmnicu Vâlcea (cea care deţine postul TV Vâlcea 1) va implementa o staţie prin care vâlcenii vor putea recepţiona servicii de televiziune digitală din eter, începând din 17 iunie 2015. Firma Regal şi-a adjudecat un multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru care va achita suma de 8.010 euro. Mai spunem că licenţa pentru utilizarea multiplexului este valabilă până în data de 17 iunie 2025.

• „Ziarul de Vâlcea“ verifică afacerile SC Interinstal SRL pe Platforma Industrială Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea. Există suspiciunea unui conflict de interese.

• Instituțile abilitate ar trebui să cerceteze cu mare atenţie modul cum un anonim din politica locală - Cristi Iliescu - ajunge pe un scaun de consilier judeţean, în locul lăsat liber în urmă cu două luni de Claudia Militaru. Este extrem de dubios cum George Claudiu Stanciu, locul 26 pe lista USL de la alegerile locale din 2012 şi următorul pe lista de supleanţi, îşi dă demisia din PSD Drăgăşani, la doar câteva... zile distanţă de şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea, din 17 februarie, în care va fi „uns” Cristi Iliescu. Este clar că pentru a le ieşi jocurile liberalilor în CJ Vâlcea, George Claudiu Stanciu a fost „convins” cu vreun avantaj material sau o funcţie dacă ipochimenul renunţă la funcţia de membru al PSD Drăgăşani. Lucru care s-a şi întâmplat în data de 28 ianuarie 2015, când a trimis adrese cu demisia la PSD Vâlcea şi CJ Vâlcea. Reamintim că primarul din Băbeni, Ion Bîzîc, locul 25 pe lista de candidaţi ai USL, a anunţat că nu doreşte un mandat de consilier judeţean.

• Pe surse am aflat că Aurel Simion, consilier județean PDL, se află în incompatibilitate cu această funcţie, având în vedere activităţile comerciale, pe care le derulează prin societatea AVI GIS al cărei patron este. Agenția Națională pentru Integritate va demara verificări în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe