Şpârle şi şopârle, 05.02.2015

miercuri, 4 februarie 2015

 

• În ultimii ani, mai mulţi vâlceni cu funcţii publice înalte au primit din partea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) adeverinţe de NEcolaborare cu fosta Securitate comunistă. Printre cei care au primit astfel de adeverinţe îi enumerăm pe următorii: Gheorghe Gogîrnoiu - fostul şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea; Adam Jinaru - consilier judeţean PNL şi fost director al Direcţiei Silvice Râmnicu Vâlcea; Marian Mirea - preşedinte PMP Vâlcea şi fost director al ANIF Vâlcea; Gabriel Turcu - director adjunct al AJFP Vâlcea; etc.

• Inspectorii Agenției Naționale de Integritate cercetează cu maximă atenție perioada în care primarul interimar al Râmnicului, Ion Matei zis Gigi, a fost director la ABA Olt. Este vorba despre un conflict de interese!

• Doru Paraschiv, patronul restaurantelor OK, a fost văzut în ultima perioadă intrând de mai multe ori în casa de lux a fostului director al CEC Vâlcea, Dorin Dobrişan, de pe strada Nicolae Bălcescu din Râmnicu Vâlcea. Imobilul respectiv este în procedură de executare silită de către CEC Bank, în contul unor datorii neplătite de către „penalul” Dorin Dobrişan, iar interesul lui Doru Paraschiv este să cunoască mai bine clădirea, în eventualitatea unei achiziţii la o licitaţie de executare silită. Se aude că, aici, patronul OK mai vrea să deschidă un mic restaurant....

• Pe Preacinstitul Jiji de la Sculărie l-a lovit amnezia. Îi reîmprospătăm noi memoria: Jiji, vezi că mai ai o fată dintr-o relație anterioară, pe care ai uitat-o TOTAL, nu ai ajutat-o cu mai nimic ani și ani de zile. Așa că, Jiji, las-o mai moale cu cinstea și morala! Și altceva: faptul că i-ai dat soției bani din sculăria publică se va lăsa cu repercusiuni penale!

• S-a dovedit până la urmă că „ştirea” cu alegerile anticipate din 22 martie la Primăria Râmnicului şi Consiliul Judeţean Vâlcea a fost de fapt... o „fumigenă” lansată de liberali şi înghiţită pe nemestecate de câteva publicaţii locale. Declanşarea de alegeri parţiale se poate face DOAR printr-o hotărâre de Guvern, iar premierul Ponta chiar a declarat recent: „Opinia noastră este că România nu trebuie să stea tot timpul în alegeri, ci să aibă niște date în care strângi mai multe tipuri de alegeri și în felul ăsta economisești bani și ferești societatea de o campanie electorală neîntreruptă. Sunt foarte multe locuri, în special de președinți de CJ și de primari, care nu sunt juridic libere. Libere în acest moment se află Clujul, Neamț și Vâlcea, deci strict politic”. La Vâlcea situaţia este de-a dreptul tragică pentru PSD: la Consiliul Judeţean, partidul nu are un candidat pentru preşedinţie cu şanse reale, iar la Primăria Râmnicului, Ion Gigi Matei este creditat în sondajele de opinie cu... doar 5,8% încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe