Şpârle şi şopârle, 29.01.2015

miercuri, 28 ianuarie 2015

• Pe şantierul din centrul Râmnicului se întâmplă lucruri ciudate: firma constructoare Mitliv din Craiova a retezat cu drujba mai mulţi arbori, deşi primarul interimar Ion Gigi Matei se lăuda că toţi copacii vor fi „balotaţi”, urmând să fie plantaţi în Parcul Mircea cel Bătrân, precum şi în alte zone din oraş. În ultima clipă, DADP a salvat din faţa lamelor buldozerelor celebrul Ceas cu patru feţe care a costat primăria mai multe mii de euro. Însă, nu aceeaşi soartă au avut cunoscuţii „bolovani” ai fostului primar Sorin Zamfirescu, aceştia fiind aruncaţi în camionele firmei Mitliv şi duşi într-o destinaţie necunoscută.

• De câteva zile, noul preşedinte interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, şi-a numit primii doi consilieri personali. Este vorba de Bogdan Popescu, fost purtător de cuvânt la Prefectura Vâlcea pe vremea ex-prefectului Mircea Nadolu, şi Ştefan Bîzîc, unul din cei doi băieţi ai primarului din Băbeni, Ion Bîzîc.

• Fostul bancher Dorin Dobrişan a lăsat o „moştenire“ dezastruoasă Sucursalei CEC Vâlcea: credite acordate fără garanţii solide în valoare de peste 200 milioane lei NOI (mai mult de 40 de milioane de euro!).

• Zilele lui Dumitru Nicu Cornoiu (a se ierta cacofonia!) în fruntea Prefecturii Vâlcii sunt numărate! În PSD Vâlcea se poartă în ultima perioadă discuţii tot mai dese despre înlocuirea lui Cornoiu, precum şi numele viitorului prefect. Nemulţumirea PSD a plecat de la haosul pe care Dumitru Cornoiu l-a creat la Consiliul Judeţean Vâlcea, prin (ne)implicarea în atacarea deciziilor respectivei instituţii. Se aude că cele mai mari şanse să îl înlocuiască pe Cornoiu le are fostul primar din Călimăneşti, Ilie Amuzan, care are studii de înalt funcţionar public la INA.

• Soţul unei notăriţe din Râmnicu Vâlcea, angajat al BCR, este cercetat de procurori pentru o „gaură“ dată băncii de câteva zeci de mii de euro. Când te plimbi cu Porche şi îţi faci cumpărăturile la Londra, e „normal“ să-ţi asumi şi acest risc de a ajunge într-un loc răcoros. Şi acesta este doar începutul arestărilor în domeniu.

• Vineri, Consiliul Judeţean Vâlcea va fac un act de dreptate, deoarece va revoca dreptul de folosinţă gratuită al societăţii culturale „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, asupra unor spaţii situate în Centrul Militar Judeţean, de lângă gara (!) din Râmnicu Vâlcea. De fapt, societatea „culturală” în cauză nu a mai avut bani să plătească utilităţile (apă, curent şi încălzire), astfel că a ajuns în prezent să datoreze mai multe mii de lei noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe