Fost director executiv al DSP Vâlcea, Maria Murăruș, găsită în conflict de interese de ANI

miercuri, 28 ianuarie 2015

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul lui Murăruş Maria, fost director executiv în cadrul Direcției de Sãnãtate Publicã a județului Vâlcea, întrucât, în perioada exercitãrii atribuțiilor de serviciu, a semnat certificatul de înregistrare pentru propriul cabinet medical, în cadrul cãruia deține calitatea de medic titular.
Astfel, Murăruş Maria a încãlcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãrora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacã este chemat sã rezolve cereri, sã ia decizii sau sã participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul şi pot influenţa deciziile pe care trebuie sã le ia în exercitarea funcţiei publice”.
Murăruş Maria a deținut funcția de Director executiv al Direcției de Sãnãtate Publicã a Județului Vâlcea în perioada 17 august 2010 – 18 septembrie 2013.

Potrivit ANI, „persoana […] fațã de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã  […]  pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe