MEDICINĂ NATURISTĂ: O plantă combate cancerul în 40 de zile

duminică, 25 ianuarie 2015

Medicina evoluează ca orice domeniu, însă una dintre cele mai distrugătoare boli, cancerul, a reprezentat o problemă greu de rezolvat. Uneori, chiar imposibil. Conform ultimelor cercetări, o plantă din China ar fi soluţia cea mai rapidă de vindecare a acestei boli. Lei gong teng este o plantă folosită de sute de ani în medicina tradiţională chinezească pentru tratarea multor boli, precum artrita reumatoidă.
Noile cercetări realizate la Masonic Cancer Center al Universităţii din Minnesota, confirmă faptul că lei gong teng a eliminat orice urmă de cancer pancreatic de la cobai în 40 de zile şi curând testele vor putea fi continuate şi pe oameni. Rezultatele acestui proiect i-au surprins chiar şi pe cercetătorii. Componenta cheie este cunoscută după numele de triptolide, fiind identificată şi în cercetările anterioare ca un adevărat luptător împotriva cancerului. Liderul acestui studiu şi vicepreşedintele cercetării a explicat că a fost şocat de efectele acestei plante simple, declarând pentru Bloomberg că “acest medicament este incredibil de puternic în uciderea celulelor tumorale"

Dar, ca şi în cazul altor substanţe puternice, cum ar fi curcuma şi ghimbirul, ştiinţa confirmă ceea ce mulţi practicieni ai medicinei tradiţionale ştiau deja. Însă, în continuare multe plante care s-au dovedit adevărate “izvoare tămăduitoare”, nu devin subiect de analiză. Conform Natural Society, citat de Tabu.ro, explicaţia ar fi că nu sunt investiţi bani în cercetarea acestor plante pentru că profiturile marilor corporaţii farmaceutice ar scădea, iar vestea proastă este că şi această decoperire va duce tot la crearea unui medicament farmaceutic care va avea nevoie de aprobarea FDA, va fi brevetat, “stors” de toţi nutrienţii şi în cele din urma, vândut pentru sume mari de bani.

O banană pe zi, sursa sănătății

Bananele conţin trei zaharuri naturale - sucroză, fructoză şi glucoză combinate cu fibre. Pentru această combinaţie specială o banană oferă instantaneu energie. Mai mult, cercetăƒrile au dovedit cムdouă banane asigură suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute.
Dar asta nu este tot. Bananele ajută la ameliorarea sau prevenirea un număr mare de suferinţe şi boli, ceea ce face din acest fruct unul care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.
DEPRESIA. Conform unui studiu recent printre persoanele care suferムde depresie, multe se simt mai bine după ce mănâncă o banană. Acest lucru se datoreazムfaptului cムbananele conţin triptofan, un tip de proteină pe care organismul transformムîn serotoninăƒ, cunoscută pentru că determină diminuarea stresului şi relaxare, îmbunăƒtăƒtind starea de spirit.
SINDROM PREMENSTRUAL. Uită pastilele, cel mai bine în perioada neplăcută şi frustrantă în care se manifestă sindromul premenstrual - mănâncă o banană.Vitamină B6 pe care bananele o conţin din belşug, reglează nivelul de glucoză din sânge, care poate afecta starea ta generală.

Dieta cu banane

ANEMIE. Bogate în fier, bananele pot stimula producţia de hemoglobină din sânge şi astfel sunt un aliat în anemie.
TENSIUNE ARTERIALĂ. Bananele  sunt un fruct tropical unic prin concentraţia maximă d epotasiu pe care acestea îl conţin, ceea ce le face perfecte pentru reglşarea tensiunii arteriale prin mecanisme naturale. Se consideră că cei care consumă constant banane au un risc mai redus de a face accident vascular cerebral.
CONSTIPAŢIE. Bogate în fibre, bananele ajută la restabilirea tranzitului normalƒ al intestinului, făƒrムa mai recurge la laxative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe