Dan Niţu, senatorul sărac lipit. Nu are nici casă nici mașină

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

materiale_de_constructie.jpg
Vâlceanul de 42 de ani Nițu Remus Daniel este cunoscut mai degrabă ca un om de afaceri prosper, decât ca politician. Are o avere estimată  în 2012 de Forbes România la 12 milioane de euro, dar din decembrie 2012 este și senator. Potrivit declarației de avere, omul de afaceri controlează în continuare compania de construcții Damila din Vâlcea, dar nu are în proprietate nici măcar o casă sau o mașină.

Remus Daniel Nițu (42 de ani) controlează compania Damila din Vâlcea, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse metalurgice și materiale de construcție din Sudul țării, cu afaceri de peste 60 de milioane de euro, anul trecut.

Potrivit declarației de avere completată în anul 2012 și postată pe site-ul Senatului, omul de afaceri a moștenit în anul 2000 două terenuri și o casă de locuit, proprietăți din care deține 3/16. Nu deține însă în nume personal o altă locuință și nici vreun autovehicul.

Potrivit Revistei Forbes, în calitate de director general al companiei pe care o controlează (n.red- Damila SRL Măciuca), omul de afaceri a încasat în 2011 un salariu net de 16.400 de lei, iar în calitate de unic asociat a primit în același an dividende în valoare de 252.000 de lei net.

Compania Damila SRL este importator direct și distribuitor autorizat al unor producători renumiți de materiale de construcții și produse metalurgice din țară și din străinătate. Deține spații de depozitare de peste 150.000 de metri pătrați, în Râmnicu Vâlcea, București, Timișoara, Craiova, Drăgășani sau Slatina.

Din 2008 încoace, pe fondul crizei financiare, afacerile Damila au scăzut semnificativ.  La sfârșitul anului 2008, cifra de afaceri a companiei a urcat până la aproximativ 93 de milioane de euro, urmând să se diminueze până drastic, până la 55 de milioane de euro, în perioada 2009- 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe