Dragomir povesteste cum a fost arestat la Vâlcea inainte de 1989: Te bateau, te tineau inchis...

duminică, 28 decembrie 2014

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, a povestit cum a fost arestat de Securitate inainte de 1989.

Dupa cum singur marturiseste, "Corleone" a ajuns in arest la sfarsitul anilor '70, pe cand era presedinte al clubului Chimia Ramnicu Valcea.Mai mult, el spune ca a fost "saltat" de securisti desi era nevinovat, la ordinul unui inalt oficial comunist pe care il suparase.

"Eram la Valcea presedinte si l-am suparat pe un prim-secretar, unul Musat. L-am facut prost informat. M-a dat afara si m-a arestat. M-a acuzat ca am jucat jocuri de noroc, dar ca sa fiu bagat la bahaus trebuia sa fiu prins jucand. Nu s-a intamplat asta, dar tot m-au luat. De pe strada, imi duceam baiatul cel mare la gradinita.

M-au bagat la articolul 153, jocuri de noroc si nu mai stiu ce... N-aveau niciun drept. Prim-secretarul a venit in arest si mi-a zis: Iti iei 20 de ani de puscarie daca nu ni-l dai pe tovarasul Cretu. Asta era secretarul pe probleme organizatorice. Zic: Cu ce sa-l dau in primire? Ca sa-i spun cati bani i-am dat si cate amante are. I-am zis: Bani nu i-am dat, ca n-am, el mi-a dat mie, iar de amante poate fi vorba la mine, ca sunt tanar, nu la el, trecut de 60 de ani. Nici jocuri de noroc n-am jucat, o singura data s-a jucat bikiard, dar nici ala pe bani, cum credeti voi. Pockerul si barbutul sunt jocurile pe bani, alea nu le-am jucat.

S-a enervat, a inceput sa tipe la mine: Esti un golan, iti bati joc de mine! Sa-l tineti inchis aici! Sa nu-i dati nici sa manance! Vedeti ce abuzuri? Si eu eram un copil atunci, aveam 20 si ceva de ani. Te luau de pe strada, de bateau, te tineau inchis. Toti stiau de frica Securitatii asa cum stiu astazi de frica DNA", a povestit Dragomir in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Dumitru Dragomir a devenit presedinte al celor de la Ramnicu Valcea in 1977, la numai 31 de ani.

Peste ani, el avea sa revina in arest, petrecand sapte luni in penitenciarul Rahova imediat dupa Revolutia din 1989.

M.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe