Cristian Buican, președinte PNL Vâlcea: „Stop abuzurilor PSD!“

luni, 22 decembrie 2014

Demersul reprezentanților PSD Vâlcea de a pune presiune politică și mediatică asupra Instituției Prefectului Județului Vâlcea, atunci când deznodământul privind situaţii din instituții ale statului nu este conform cu interesul lor de partid sau personal, reprezintă o nouă dovadă a faptului că membrii PSD Vâlcea nu au înțeles nimic din mesajul transmis de români prin votul din 16 noiembrie 2014. Mânați de interese personale meschine, PSD Vâlcea încearcă în aceste zile o nouă manipulare a opiniei publice, făcând presiuni nejustificate pe Instituția Prefectului pentru a ataca în contencios hotărârile Consiliului Județean prin care s-a ales o nouă conducere legitimă a acestui for de conducere.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican le reaminteşte public reprezentanților PSD Vâlcea că aceleași demersuri pe care acum le reclamă și le consideră ilegale au fost realizate de ei, atât în ceea ce privește alegerea primarului interimar al municipiului Râmnicu-Vâlcea în persoana domnului Ion Gigi Matei, cât și în ceea ce îl privește pe domnul Dumitru Persu, prin alegerea sa în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean din anul 2012. Pe scurt, atât Ion Gigi Matei cât și Dumitru Persu s-au votat pe ei pentru a ocupa funcțiile administrative pe care le au în prezent, la fel cum și domnul Gheorghe Păsat, președinte interimar legitim al Consiliului Județean Vâlcea a procedat în ședința din 19 decembrie 2014. Pe cale de consecință, PSD Vâlcea trebuie să clarifice poziția lor oficială: dacă consideră că Legea a fost încălcată atunci când domnul Gheorghe Păsat s-a votat pe sine pentru a ocupa funcția de președinte interimar al CJ Vâlcea, rezultă că și alegerile lui Ion Gigi Matei și Dumitru Persu au fost ilegale, ceea ce ar însemna că toate actele administrative semnate de aceștia sunt nule de drept. Își asumă PSD Vâlcea acest blocaj administrativ sau își reconsideră poziția și recunosc public că procedura prin care s-a votat o nouă conducere interimară a Consiliului Județean este legală și corectă?

Președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican condamnă public presiunile politice și mediatice făcute de membrii PSD Vâlcea și o parte a presei vâlcene asupra Instituției Prefectului Județului Vâlcea. Parlamentarul liberal este de părere că prin votul din 16 noiembrie 2014, cetățenii României au spus STOP practicilor PSD-iste și ale unor moguli de presă din ultimii 25 de ani prin care Legea era călcată în picioare, aceasta fiind obligatorie pentru restul cetățenilor, dar nu și pentru ei!

”Reprezentanții PSD Vâlcea dovedesc, încă o dată, că au dublă măsură și că interpretează Legea după bunul lor plac. Dacă ceea ce reclamă acum este ilegal, înseamnă că atât vicepreședinții CJ Vâlcea din 2012 încoace, cât și primarul interimar al municipiului Râmnicu-Vâlcea, nu sunt aleși conform prevederilor legale și toate actele lor administrative sunt nule de drept. Își asumă ei lucrul acesta şi blocarea definitivă a instituțiilor respective? Să ne spună și nouă public când au interpretat corect Legea: acum, când solictă contestarea unei Hotărâri sau atunci când au tăcut pentru că îi avantaja? Eu știu că Legea este una și trebuie să se aplice tuturor, indiferent că îți convine sau nu. Pe 16 noiembrie, cetățenii au spus ”stop!” acestor practici prin care PSD, în cârdășie cu mogulii, considerau că Legea este pentru toți, mai puțin pentru ei. Nu cred că pot să fiu bănuit de partizanat cu Prefectul Județului Vâlcea, existând o serie de exemple în care ne-am situat pe poziții divergente, însă acum doresc să fac un apel la încetarea acestor presiuni politice și mediatice prin care cei de la PSD Vâlcea încearcă să-l determine pe Prefect să încalce Legea!” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Cristian Buican, președinte PNL Vâlcea: „Stop abuzurilor PSD!“”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe