Moş Crăciun Niţu a făcut fericiţi sute de copii

duminică, 21 decembrie 2014

 

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, senatorul Dan Nițu și-a propus să împartă cadouri și bucurie în județul Vâlcea. Săptămâna trecută, acesta a dăruit patru calculatoare Primăriei Băile Govora, primarul Mihai Mateescu urmând să le doneze Liceului Teoretic Băile Govora. Senatoru Nițu a pregătit, de asemenea, câte un cadou de Crăciun pentru aproximativ 170 de copii aflați în grija Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni și a Centrului de plasament nr. 5 din Râmnicu Vâlcea. În cele două vizite pe care le-a făcut acestor instituții, senatorul Dan Nițu a vizitat toate spațiile și facilitățile puse la dispoziția copiilor din aceste centre. În discuțiile cu directorii și personalul de aici, senatorul a fost informat cu privire la situația curentă a investițiilor, a dotărilor și a nevoilor numeroșilor copii aflați în grija Inspectoratului Județean Vâlcea, respectiv a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Generozitatea senatorului Dan Nițu a fost răsplătită de zâmbetele copiilor și de momentele artistice deosebite pregătite de aceștia. De asemenea, întâlnirile au avut ca rezultat și stabilirea unor demersuri legislative viitoare, ce merită întreaga atenție a Comisiei pentru egalitatea de șanse din Senatul României, comisie al cărei secretar este senatorul Nițu.

Acestea vor intenționa să elimine blocajele și să susțină integrarea mai ușoară a tinerilor ce părăsesc casele de copii. Maturizarea, independența și incluziunea socială a acestora depind de un loc de muncă și de un domiciliu stabil. Situațiile de viață în care se află acești tineri înseamnă, de multe ori, un statut incert și proceduri birocratice greoaie și lipsite de coerență, asemănătoare, mai degrabă, unui cerc vicios: 1. la depunerea unui dosar pentru obținerea unei locuințe sociale, tânărul cu pricina trebuie să demonstreze că are deja un domiciliu în aceeași localitate, în condițiile în care același tânăr tocmai a părăsit căminul în care a crescut; 2. încă este necesară flexibilizarea programelor de studii și chiar a cadrelor didactice, care ar trebui să transmită copiilor nu neapărat cunoștințe reci, cât mai ales aptitudini, adică posibilitatea de a se descurca în toate situațiile practice de viață; 3. copiii trebuie să fie încurajați să țintească înspre o profesie și să aibă o imagine cât mai clară cu privire la un loc de muncă pe care și-l doresc și care i-ar ajuta să obțină cu mult mai mare ușurință atât o locuință, cât și puterea de a fi pe picioarele lor.

Vizitele senatorului Dan Nițu vor continua și în această săptămână, în preajma sărbătorii de Crăciun, când vor fi împărțite cadouri în comuna Măciuca, la căminul de bătrâni, precum și elevilor ce urmează cursurile Liceului Teoretic. Tot în această comună, elevii de la Școala Primară vor primi opt calculatoare, astfel încât acești copii din mediul rural să își însușească temeinic competențe de IT.

Nu în ultimul rând, senatorul Dan Nițu le transmite un gând bun tuturor vâlcenilor, cu ocazia sărbătorilor de iarnă: „Să aveți parte de sărbători de neuitat, petrecute cu bucurie alături de familia dumneavoastră și de prieteni dragi și să întâmpinați noul an cu sănătate, credință și bună înțelegere!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe