Şpârle şi şopârle, 15.12.2014

luni, 15 decembrie 2014

• Situaţie disperată la Consiliul Judeţean Vâlcea! De peste zece zile, instituţia se află într-un blocaj total, după moartea preşedintelui Ion Cîlea. Din cauza unor orgolii politice mărunte, se amână în mod repetat alegerea unui şef care să preia atribuţiile de preşedinte al CJ Vâlcea. Spre exemplu, directoarea de la Programe Externe, Carmen Alexandrescu, şi mai mulţi funcţionari publici atrăgeau atenţia recent că există pericolul ca să se piardă finanţări şi proiecte europene dacă nu se alege urgent un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, care să aibă drept de semnătură pe contracte şi alte acte administrative şi financiare.

• Vineri seară, compania Annabella a aniversat împlinirea a 20 de ani de existenţă într-un cadru festiv, la restaurantul de lux Ok Ballroom din Râmnicu Vâlcea (fosta vilă a lui Ceauşescu de la Bujoreni). Au fost prezenţi mai mulţi angajaţi de frunte din cadrul societăţii respective, precum şi câteva VIP-uri locale. Ziarul nostru urează companiei Annabella un sincer „La mulţi ani!”

• Primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, le face o nouă „surpriză” locuitorilor din oraş. În noua strategie de dezvoltare a municipiului, supusă dezbaterii publice, se prevede faptul că investiţia de modernizare a „Arenelor Traian” să înceapă peste... patru ani, mai exact în 2018. Îi propunem totuşi edilului şef Ion Gigi Matei să facă o vizită de urgenţă pe teren la Arenele Traian, să vadă dezastrul în care se află, şi să inhaleze nişte „parfumuri” care vin de la tonele de deşeuri şi alte excremente animale şi umane. Îi atragem atenţia lui Ion Gigi Matei că o strategie de dezvoltare nu se realizează stând în birouri, ci mergând zi de zi pe străzi, în cartiere şi la periferii pentru a vedea problemele reale cu care se confruntă oraşul. Aude cineva de la Primăria Râmnicului?!?

• Molete de la Europan Prod „dă la hârlete“ în sferele înalte ale puterii potrivit presei locale din Argeș. Foarte discret, dar extrem de insistent în obținerea contractelor bănoase cu statul, el a dat numeroase lovituri, operând predilect pe partea de infrastructură feroviară, dar ciugulind cu spor și alte genuri de construcții. Cunoscătorii ştiu că ascensiunea magnatului de la o banală pensiune la Dâmbovicioara, cu care a pornit, până la asfaltări de drumuri şi lucrări feroviare complexe, are ca taină apropierea sa de unul dintre cele mai grele personaje din BNR, Gheorghe Gherghina. Supranumit şi „tătucul bugetelor”, pentru că este omul care a făcut toate bugetele naţionale din 1990 încoace, Gherghina este un personaj cheie. Gherghina are rădăcini în Argeş, mai precis la Şuici, acolo unde deţine, prin cumpărare sau moştenire, câteva suprafeţe de teren şi pădure. Revenind la Molete, mai trebuie spus că tot presa a mai relatat că acesta se bucură de o companie foarte selectă și influentă în firma Ferotrans, în care ar fi devenit acţionar alături de două beizadele grele: fiul fostului comisar general al Gărzii de Mediu - pedelistul Silvian Ionescu și fiul celui de care abia am pomenit, secretarul de stat Gheorghe Gherghina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe