Cristian Buican vrea SCHIMBAREA întregii conduceri a Consiliului Judeţean Vâlcea

joi, 11 decembrie 2014

Scrisoare deschisă - Punct şi de la capăt!

Evenimentele nefericite si regretabile de săptămâna trecută, prin care funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea a fost vacantată, situaţia economică şi socială grea a judeţului Vâlcea, precum şi mesajul puternic transmis de români în data de 16 noiembrie 2014 mă determină să transmit această scrisoare deschisă adresată tuturor forţelor politice şi tuturor decidenţilor politici şi administrativi din judeţul nostru.

Suntem la un moment de răscruce, un moment de cumpănă, atât din punct de vedere al dezvoltării durabile a judeţului, cât şi din punct de vedere uman. Toţi trebuie să înţelegem că pe 16 noiembrie 2014, românii ne-au comunicat faptul că îşi doresc să schimbe radical modul de a face politică şi administraţie în România.

Lansez public o invitaţie la dialog către toţi decidenţii politici din judeţul Vâlcea. Dacă dorim binele judeţului, dacă dorim să oferim cetăţenilor o viaţă mai bună, dacă suntem de acord să construim împreună „România lucrului bine făcut”, trebuie să spunem „Stop şi de la capăt!” şi să acţionăm în acest sens.

Ţinând cont de situaţia politică şi administrativă a judeţului Vâlcea, consider că este obligatorie stabilirea de urgenţă a unei astfel de întâlniri între Preşedinţii partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean, grupul independenţilor,  Instituţia Prefectului şi parlamentari, pentru a discuta şi dezbate trei probleme care nu mai suportă amânare:

-         Stabilirea, pe baze consensuale, a viitoarei echipe de conducere a Consiliului Judeţean Vâlcea. Această discuţie ar trebui să plece de la raportul forţelor politice din Consiliul Judeţean şi să reprezinte un nou început al modului de management al judeţului, inclusiv prin schimbarea, fără excepţii, a tuturor celor care au făcut parte din conducerea executivă a instituţiei.

-         Fixarea direcţiilor principale de dezvoltare a judeţului Vâlcea şi a principiilor pe baza cărora  noua conducere executivă judeţeană va trebui să realizeze şi ulterior să implementeze strategia de dezvoltare 2014 - 2020.

-         Reglementarea modalităţii de finanţare a proiectelor judeţene şi locale. În contextul în care în ultimii ani au existat, din toate direcţiile, acuze de repartiţie a fondurilor publice pe criterii politice, necesitatea introducerii unui sistem transparent, obiectiv şi predictibil de repartiţie a fondurilor este obligatorie.

Cred cu tărie că această primă întâlnire a decidenţilor politici judeţeni ar trebui să stabilească şi mecanismele de colaborare între forţele politice judeţene în vederea realizării de obiective majore în beneficiul judeţului Vâlcea.

Pentru a exista un cadru oficial recunoscut şi pentru implicarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, propun ca această întâlnire să aibă loc la Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea, cât mai urgent posibil. Astfel, fac apel la domnul prefect Dumitru Cornoiu de a accepta să participe şi să se implice activ, pentru buna desfăşurare a acestei întâlniri.

În final, doresc să îmi exprim speranţa că invitaţia va fi onorată de toţi cei nominalizaţi, asigurându-i de toată sinceritatea şi sunt convins că în urma unor astfel de întâlniri se va găsi rezolvarea marilor probleme ale judeţului Vâlcea, în folosul cetăţenilor.

 

 

 

Preşedinte PNL Vâlcea,

11.12.2014                                                           Deputat Cristian Buican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe