Şpârle şi şopârle, 04.12.2014

miercuri, 3 decembrie 2014

• Molete de la Europan Prod are grave probleme cu justiția. Firmele acestuia sunt cercetate de mai multe instituții ale statului: ANAF, DNA, Poliție etc. Rămâne un mister cum de i se permite țeparului de la Europan Prod (fug aproape toți furnizorii și firmele de construcții serioase de el!) să mai participle la licitațiile publice.

• Pe Facebook și în lumea virtuală au apărut noi reacții din rândul magistraților față de poziția procurorilor din CSM în cazul fostului şef de la DIICOT, Alina Bica. Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, judecătorul Bogdan Mateescu, preciza că practic, procurorii din CSM s-au comportat ca nişte „super-judecători”, substituindu-se judecătorului care ar fi trebuit să decidă asupra măsurii preventive. Acesta a mai spus că secţia de procurori a CSM s-a comportat fix cum a făcut-o Parlamentul României când a respins cererile DNA de încuviinţare a arestării unor deputaţi şi senatori. Mai spunem că secţia pentru procurori a CSM a avizat iniţial doar reţinerea şi arestarea la domiciliu a Alinei Bica, în condiţiile în care DNA ceruse aviz şi pentru arestarea preventivă.

• În data de 2 decembrie, Primăria Râmnicului a eliberat certificatul de urbanism moştenitorilor familiei Simian, act care permite demolarea mai multor clădiri din centrul oraşului, în care au funcţionat secţiile fostei fabrici Vâlceana - „11 Iunie”. Este o măsură binevenită, având în vedere că, prin această măsură, se va igieniza zona, în urma demolării mai multor clădiri inestetice, insalubre şi nefuncţionale de ani de zile!

• Conducerea SRI Vâlcea trebuie să adopte măsuri urgente pentru a-i readuce pe calea cea dreaptă pe acei ofițeri care se implică în viața economică a județului Vâlcea. Adică favorizează la licitații, prin anumite informații, firme „prietene”....

• Joi seara, 27 noiembrie, peste 300 de membri de la „noii liberali” au participat la un chef monstru organizat la Restaurantul Paradis Royal, în „cinstea” victoriei lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. Feriţi de ochii presei şi ai muritorilor de rând, liberalii au cântat şi dansat până spre miezul nopţii. Printre cei 300 de invitaţi au participat aproape toţi consilerii judeţeni de la PNL, astfel că aceştia erau deja „mahmuri” la şedinţa CJ Vâlcea, care a avut loc a doua zi de dimineaţă.

• În PSD Vâlcea s-a declanșat deja lupta pentru ocuparea scaunului de președinte. Costi Rădulescu, Laurențiu Coca, Adrian Bușu se vor lupta pentru această funcție. Cele mai mari șanse le are deputatul Rădulescu, cel care are și susținerea perdantului Victor Ponta.

• După ce s-a autoproclamat drept candidatul PNL la Primăria Râmnicului, consilierul local Grigore Crăciunescu a început de câteva luni să facă spectacole mediatice interminabile la şedinţele de Consiliu Local, doar pentru a fi remarcat de conducerea liberalilor şi de opinia publică. Speranţe deşarte, însă.... Avem totuşi o soluţie pentru logoreea lui Grigore Crăciunescu: înaintea şedinţelor de consiliu local să organizeze conferinţe de presă în care să-şi expună punctele de vedere referitoare la subiectele incluse pe ordinea de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe