GEOANĂ a dezvăluit cum VA FI DAT JOS PONTA de la GUVERN: "Alegeri anticipate, în urma protestelor"

miercuri, 3 decembrie 2014

MIRCEA GEOANĂ a dezvăluit cum VA FI DAT JOS PONTA de la GUVERN, de către noul PNL
MIRCEA GEOANĂ a dezvăluit cum VA FI DAT JOS PONTA de la GUVERN, de către noul PNL / FOTO: MEDIAFAX

Mircea Geoană a declarat la Jocuri de Putere, la Realitatea Tv, că cei din noul PNL sunt suficient de abili încât să îl dea jos pe Ponta din fruntea Guvernului prin declanșarea alegerilor anticipate, care vor veni în urma unor proteste de stradă, îndreptate împotriva lui Ponta, și nu în urma unei moțiuni de cenzură, așa cum se așteaptă toată lume

”Atâta vreme cât avem o majoritate în jurul PSD, dacă se va merge pe o formulă de agățare de scaune din partea lui Ponta, chiar dacă câștigăm timp la guvernare, efectul va fi catastrofal asupra PSD, în 2016. Planul adevărat al actualei Opoziții: sunt suficienți oameni politici abili în noul PNL, vă spun care este modul de a reacționa: nu dărâmarea Guvernului PSD, ci declanșarea de alegeri anticipate, prin intermediul presiunii protestelor de stradă. De aceea, cu cât se prelungește mai mult prim- ministeriatul lui Ponta, cu atât mai mult noi ne scufundăm.(...) Orice formă de remaniere, cu Ponta premier, va avea un efect politic negativ. Dar eu vă spun că PSD trebuie să dea un șah îndrăzneț către noul președinte. Păi în condițiile în care ai majoritate, de ce nu te duci la noul președinte și îi spui: ”Aveți 3, 5, 7 nume de premier, alegeți unul cu care vă puteți înțelege”. PSD are o minimă șansă, vă spun asta. Să zică domnul Iohannis că vrea o altă majoritate, cum o face, vorbește cu domnul Oprea? Domnul Iohannis nu este  încă președintele României, dar este un om onest, îl cunosc încă din 2009, când trebuia să fie premier.(..) Păi ai nevoie de un parteneriat, de un minim consens național. (....) Şansele PSD pentru 2016 scad cu fiecare zi în care Ponta rămâne premier. PSD merită o ultima șansă, iar șansa de a se transforma, de a se reinventa, cu aceeași conducere care a dus la cea mai catastrofală înfrangere, e imposibila”, a mai spus Geoană.

Întrebat dacă va vota o viitoare moţiune de cenzură pentru răsturnarea lui Victor Ponta, Geoană a răspuns: "Nu. Pe Ponta l-aş da afară cu mâna mea din partid şi l-aş da în şuturi afară de la Palatul Victoria. Dar să îmi dau propriul guvern jos cu votul meu, nu, nu fac asta".

Geoană: Ponta este inamicul numărul unu în România. Nu putem continua guvernarea cu el

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a lansat o serie de critici dure, luni seara, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, la adresa premierului Victor Ponta, despre care a afirmat că reprezintă, în acest moment, "inamicul numărul unu în România" și principalul motiv pentru care PSD a fost atât de violent contestat. Geoană consideră că Victor Ponta "ține prizionier PSD și viitorul acestui partid", subliniind faptul că "agățarea lui Ponta de guvernare" va duce PSD și mai jos în sondaje.

Niciodată nimeni în politica românească nu a mers atât de jos la atacul personal. Unde să te duci mai jos de asta? Și atunci cum crede cineva că actualul președinte va putea să conlucreze cu actualul premier, lovit de tren? El este o hologramă, nu mai este un om politic în viață. Ține prizionier PSD și viitorul acestui partid”, a afirmat fostul lider al PSD.

MIRCEA GEOANĂ îl laudă pe IOHANNIS: Este un OM ONEST, un fel de SUPERSTAR

Mircea Geoană a declarat că are o părere bună despre Klaus Iohannis, pe care îl cunoaște din 2009, când ar fi trebuit să fie parteneri. Geoană a mai spus că în urma alegerilor, Iohannis a devenit un fel de superstar.

REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe