Liga Femeilor Ortodoxe s-a întrunit în Arhiepiscopia Râmnicului

duminică, 23 noiembrie 2014

Marți, 18 noiembrie 2014, de la ora 17:00, în Sala „Iosif Episcopul”, a Centrului Cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din incinta Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc întrunirea membrilor Ligii Femeilor Ortodoxe. Întrunirea a fost binecuvântată și prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

După ce toți cei prezenți au rostit rugăciunea Tatăl nostru, doamna Maria Popescu și-a anunțat cu multă emoție retragerea din funcția de președinte al Ligii Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. În continuare, doamna Delia Zamfirescu a prezentat Raportul de activitate al Ligii pe ultimii cinci ani. Odată cu predarea mandatului, de către doamna președinte, și-a încetat activitatea și vechiul Comitet de conducere. A urmat un moment artistic prezentat de o elevă a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”.

Au urmat propunerile și alegerile pentru președinte și membrii Comitetului. S-au făcut propuneri pentru următoarele funcții: președinte, vicepreședinte, secretar și casier. Pe rând, fiecare propunere a fost votată în unanimitate. La propunerea doamnei Maria Popescu, doamna Delia Zamfirescu a fost aleasă președinte al Ligii Femeilor Ortodoxe. În încheierea alegerilor amintite s-au votat șase membri pentru Comitetul de sprijin.

S-au luat următoarele hotărâri: numele oficial al Asociației va fi „Liga Femeilor Ortodoxe a Arhiepiscopiei Râmnicului”, în măsura în care cadrul juridic permite acest lucru; doamnele care au îndeplinit funcția de președinte al Ligii primesc funția onorifică de „Doamne de onoare”; se acordă Diplome de onoare celor care au participat la buna organizare a Ligii.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a ținut un cuvânt de binecuvântare, apreciind și încurajând activitățile deosebite întreprinse până în prezent de Liga Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. Și-a exprimat dorința de a găsi un spațiu adecvat pentru sediul Ligii. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a făcut Comitetului de conducere următoarele propuneri: să fie dezvoltate programe de educare a femeilor însărcinate și a mamelor, precum și de prevenire a avortului; să fie implementate cursuri de arte casnice, precum croitoria și broderia; să fie organizat un simpozion anual în care să fie prezentate doamne de seamă ale poporului român; să fie amenajat un Centru de zi pentru femeile cu probleme sociale și pentru cele rămase singure; să fie organizate conferințe anuale în care doamne cu o viață deosebită să prezinte teme de actualitate adresate femeilor creștine; să fie aleasă o zi de prăznuire anuală pentru această asociație creștin-ortodoxă, în care să fie săvârșită Sfânta Liturghie arhierească și slujba de Parastas pentru cei care au trecut în viața cea veșnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe