Primarii liberali, protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Aleşii locali îl acuză pe Dumitru Cornoiu că a lăsat judeţul fără bani pentru drumuri

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Primarii liberali, protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Aleşii locali îl acuză pe Dumitru Cornoiu că a lăsat judeţul fără bani pentru drumuri Liberalii au cerut si demisia prefectului Dumitru Cornoiu. Liberalii îl acuză pe Dumitru Cornoiu, prefectul de Vâlcea, că a lăsat judeţul fără banii alocaţi de Guvern pentru refacerea infrastructurii rutiere.

În urma unei hotărâri de Guvern din luna octombrie, judeţului Vâlcea i-a fost alocată suma de 11, 5 milioane lei pentru refacerea drumurilor judeţene şi comunale. Banii nu au mai ajuns însă în comune întrucât consilierii PNL au adoptat, în ultima sedintă a Consiliului Judeţean (CJ), o hotărâre prin care primarii liberali care au trecut la PSD au fost tăiaţi de pe lista celor care ar fi trebuit să primească fonduri. Prefectul de Vâlcea a considerat hotărârea ca fiind ilegală şi a atacat-o în contencios administrativ astfel că, până la finalizarea procesului, nicio primărie nu va mai primi bani. La rândul lor, liberalii consideră ilegală decizia prefectului de Vâlcea de a ataca în contencios administrativ hotărârea CJ şi spun că PSD a făcut presiuni politice asupra reprezentantului Guvernului în teritoriu.

“Protestăm pentru că domnul prefect nu respectă legea. CJ a aprobat printr-o hotărâre repartizarea fondurilor pentru drumurile judeţene, comunale, fonduri ce ar cheltuite până la data de 31 decembrie. Domnul prefect a atacat în contencios administrativ această hotărâre lăsând toate localităţile judeţului Vâlcea fără fonduri. Toţi primarii, nu doar cei liberali, au făcut demersuri astăzi pentru organiza acest miting şi pentru a-l convinge pe domnul prefect să renunţe la a ataca în contencios administrativ hotărâri care sunt perfect legale, atac pe care-l face la presiunea PSD. Valcea a pierdut 115 miliarde de lei vechi, sunt convins că prefectul îşi va retrage acţiunea pentru că altfel va trebui să-şi dea demisia, pentru că vom continua aceste demersuri”, declară deputatul Cristian Buican, co-preşedinte PNL Vâlcea.

Mulţi dintre primarii PNL acuză faptul că împărţirea fondurilor s-a făcut până acum doar pe criterii politice. „Eu n-am primit un leu de la CJ , pentru domnul preşedinte al CJ, Ion Cîlea, comuna Laloşu nu aparţine de Vâlcea. În octombrie speram să primesc şi eu bani pentru a face nişte investiţii prin comună. Ne descurcăm foarte greu, am fost obligat să tai apa în comună, iar iluminatul public este funcţional doar câteva ore pentru că nu ne putem permite să plătim facutura”, se plânge primarul comunei Laloşu, Nicu Constantin Protestatarii au fost primiţi de prefectul de Vâlcea, care le-a comunicat, însă, că nu va renunţa la acţiunea în contencios administrativ.

Dată fiind situaţia, pentru că fondurile sunt blocate şi se vor întoarce la bugetul de stat dacă nu sunt cheltuite până la sfârşitul anului, reprezentanţii PNL vor depune un nou proiect de hotărâre pentru o realocare a banilor pentru drumuri, proiect ce va fi dezbătut în şedinţa de săptămâna viitoare a CJ.  (Irina Rîpan - adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe