Partia Transalpina Ski Resort, omologata de Federatia Internationala de Schi pentru slalom urias si slalom special

joi, 20 noiembrie 2014

 

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost omologata joi de Federatia Internationala de Schi (FIS), aici putandu-se desfasura competitii internationale, evenimente care ar putea creste numarul de turisti la peste 100.000 pe sezon.

"Este cel mai important eveniment din istoria scurta de doi ani a acestei partii de schi. Acum trei saptamani, cei de la FIS au venit aici, au masurat si verificat partia pas cu pas si azi dimineata am fost anuntati de FIS ca partia Transalpina este omologata pentru slalom urias si slalom special. De acum inainte se deschid perspective pentru competitii internationale, cupe si alte asemenea evenimente sportive. Numarul turistilor ar putea ajunge la peste 100.000 pe sezon, este de departe cea mai moderna partie de schi din Romania", a declarat pentru Agerpres Mihai Pradatu, arhitectul si proiectantul domeniului schiabil Transalpina Ski Resort.

Proiectul in valoare de 35 de milioane de euro a fost partial inaugurat in urma cu doi ani pe malul Lacului Vidra, in zona statiunii Obarsia Lotrului.

Lucrarea este finalizata in proportie de 90%, urmand ca, odata cu reluarea finantarii, sa fie finalizata parcarea si hotelul de la baza partiei. Partia este prevazuta cu telegondole, teleschiuri, telescaune, tunuri de zapada si se afla la 80 de km de Ramnicu Valcea.

de V.M.     HotNews.ro

Joi, 20 noiembrie 2014, 19:16 Sport | Alte sporturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe